İGF

Sakarya, Türkiye’de ilk olacak olan projenin paydaşı olacak

MBB ve İTÜ iş birliğiyle hazırlanan Marmara Bölgesi Mekânsal Gelişme Stratejik Çerçeve Belgesi Lansmanı İstanbul’da yapıldı. Sakarya’nın da dahil olduğu 14 ili kapsayan çalışmanın hayırlı olmasını dileyen Başkan Ekrem Yüce, “Şehirlerin potansiyellerini bölgesel ölçekte ortaya çıkaracak, nüfus, ulaşım, çevre gibi çeşitlik başlıklarda mevcut ihtiyaçları çözüme kavuşturacağız” dedi.

SAKARYA(İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan 14 şehri ve 5 kalkınma ajansını kapsayan Marmara Bölgesi Mekânsal Gelişme Stratejik Çerçeve Belgesi Lansman programına katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği 2021 yılı 2 Meclisi ve Encümen toplantısı da gerçekleştirildi. Başkan Ekrem Yüce, Türkiye’de ilk olacak çalışmanın içerisinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, hayırlı olmasını temenni etti. İTÜ iş birliğiyle hazırlanan Marmara Bölgesi Mekânsal Gelişme Stratejik Çerçeve Belgesi lansmanına katıldık diyen Başkan Yüce, “Şehirlerimize ortak hareketle değer katan, bölgelerin sosyo-ekonomik değerlerinde oluşan farklılıkları minimuma indiren, dünya ile rekabet eden, çevre hassasiyeti ile iklim ve ekolojik hayatı gözeten şehircilik anlayışı ve mevcut sorunların çözümü için yol haritası olacak çalışmanın ortaya çıkarılmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica