İGF

Sakarya’da esnafa 40 ton çay ve su faturası desteği müjdesi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, il genelindeki kahvehane esnafına toplamda 40 ton çayın verilmesi ve esnafa fatura desteğini kapsayan yeni bir destek paketi açıkladı.

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Haziran ayı meclis toplantısına katıldı. Meclis üyeleriyle gündem maddelerini görüşüp, fikir alışverişinde bulunan Başkan Yüce, şehirde yürütülen projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. SGK Köprülü Kavşağı, yeni otoban girişi, İmam Hatip Okulu,meydan ile cadde yenileme çalışmalarıyla ilgilihakkında bilgiler veren Yüce, esnafa yeni destek paketi açıkladı.

“40 ton çay ile fatura desteği vereceğiz”
Sakarya’da kıraathane, kahvehane, çay ocakları, oto galerici ve emlakçılar için yeni destek paketi açıklayan Başkan Yüce, salgın döneminde işleri durma noktasına gelen esnaf için 15 milyon lira değerinde bir Esnaf Destek Paketi açıkladıklarını anımsattı. Haziran ayı itibariyle başlanılan normalleşme sürecinde işyerlerini açan esnafımıza destek olmaya devam ettiklerini belirten Başkan Yüce, “Devletin sağladığı destek ve hibelerin yanında faaliyetlerine başlayan kıraathaneler, kahvehaneler ve çay ocakları için yaklaşık 40 tonluk çay desteği veriyoruz. 2 bin 42 esnafımıza birer çuval çay desteğinde bulunacağız. Yine 356 oto galericimize ve 726 emlakçımıza 500 lira değerinde su faturası desteği vereceğiz. Konun detaylarını inşallah önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız” dedi.

SGK Kavşağı tamamlanıyor
Öte yandan şehrin merkezindeki trafik sorununu çözecek olan SGK Köprülü Kavşağı projesinin yüzde 55’inin tamamlandığını ve çalışmaların en yakın zamanda biteceğini ifade eden Başkan Yüce, “Malumunuz 35 milyon lira maliyete sahip olan Sakarya SGK Köprülü Kavşak çalışmaları aralıksız sürüyor. 8 Ağustos 2020’de başladığımız projenin %55’i tamamlanmış durumda. Bölgede ilerleyen yıllarda oluşabilecek sorunlara cevap verebilecek bir alt yapı çalışması yürütüyoruz. Betonarme istinat duvarlarının%95’ini tamamladık. Toprakarme duvarların %70’i tamamlandı. Ard-germe köprünün 2 ayağını tamamladık. İnşallah en kısa sürede tamamlayacağız. Böylece yıllardır süren trafik sorununu artık çözmüş olacağız. Projede 22 m eninde, 32 m açıklıkta olup 1.200 metre uzunluğunda istinat duvarları, kaldırım ve yağmur suyu hatları yer alacaktır. toplamda10 bin m³ beton, 800 ton demir, 50 bin ton asfalt kullanılacaktır.” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica