İGF

Sakarya’da tarımda örnek olacak proje yüzde 85’e ulaştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Kuzuluk’ta devam eden Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ndeki çalışmaları inceledi. Son durumu aktaran Yüce, “Türkiye’ye ve hatta dünyaya örnek olacak topraksız ve jeotermal ısıtmalı modelimizi uygulayacağımız merkezimizde dış cephe, ısıtma boruları, idari bina bölümlerimizi tamamladık. Hizmete aldığımızda Sakarya’ya faydalı öncü bir tesisi kazandırmış olacağız” dedi. Projenin yüzde 85 seviyesinde olduğu ve kısa sürede tamamlanacağı belirtildi.

SAKARYA (İGFA)-Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretim konusunda Türkiye’ye örnek olacak
projesi Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nde sona geliniyor. Başkan Yüce, proje alanında incelemelerde bulunarak son durumla ilgili açıklama yaptı. Topraksız ve jeotermal ısıtmalı tarım üretimi konusunda model olacak projede ısıtma sistemi, seranın dış cephesi, ısıtma boruları ve idari binanın imalatı tamamlandı.

Yüce, projenin yüzde 85’e ulaştığını ifade ederek, en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. ‘Örtü altı üretim’ modeliyle organik ürünlerin yetişeceği merkez bölgede istihdam oluştururken, 27 dönümünde ‘ısıtmalı’ seracılığın yapılacağı 46 dönümlük üretim alanıyla Sakarya ve ülke tarımına ekonomik katkı sunacak. Bu alanda işlem tamamlandığında ekimler başlayacak, proje ayrıca bölgede ‘seracılık’ alanında ciddi bir yatırım örneği olacak.

Yüce, projenin Türkiye’nin tarım geleceğine katkı sunacağını belirterek, “Verimli topraklarımızı en iyi şekilde kullanırken ayrıca seracılık alanında da farkımızı ortaya koymak istiyoruz. Bu proje Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Tarımda doğal kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak, üreticiyi ve tüketiciyi bir araya getiriyoruz. Burada tarıma dair aklınıza gelecek her türlü ürünü en kaliteli şekilde üreteceğiz. Bu proje her aşamasıyla, her ayrıntısıyla seracılık alanında büyük bir örnek teşkil edecek. Yakın zamanda Akyazı Kuzuluk bölgesinde seracılık faaliyeti yapmak isteyen büyük yatırımcıları da göreceğiz. Biz hepsine öncülük etmek, onlara yol göstermek için çalışmalara başlıyoruz” dedi. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica