Genel

Sakarya’da yaya kazalarında yüzde 28 azalma yaşandı

Sakarya’da yaya kazalarında yüzde 28 azalma yaşandı… Kentte Serdivan Trafik Eğitim Parkı‘nda yapılması planlanan Trafik Haftası kutlamaları, olumsuz hava şartları nedeniyle Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. detaylar haberimizde…

Sakarya’da yaya kazalarında yüzde 28 azalma yaşandı

SAKARYA (AA) – Yaya kazalarında Sakarya‘da yılın ilk dört aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 28 azalma gerçekleştiği bildirildi.

Kentte Serdivan Trafik Eğitim Parkı‘nda yapılması planlanan Trafik Haftası kutlamaları, olumsuz hava şartları nedeniyle Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, trafik kazalarında her yıl ölüm hadiseleri, yaralanma ve milyarları bulan maddi kayıplar yaşandığını söyledi.

Nayir, bu nedenle trafik güvenliği konusunun yalnızca merkezi yönetimin değil, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının da üzerinde durması gereken bir hadise olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin bu konuda önemli mesafeler aldığını anlatan Nayir, şunları kaydetti:

“Özellikle çocuklarımıza güvenerek onlara vermiş olduğumuz eğitimle, onların gönüllü bir trafikçi olmasını sağlayarak daha iyi noktaya geleceğimize inanıyoruz. Bu senenin sloganı, ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın.’ Doğru. Kayıplarımızın önemli bir bölümünün, yaya olarak toplum içerisinde bulunanlardan olduğu tespit edilmiş bir gerçek. Dolayısıyla bizler yayaya da saygı duymanın bir gereği olarak önceliği ona verecek tarzda bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Her şeyden önce trafikteki düzen, bir sorumluluk meselesi. Canımız bize emanet, o canı korumak zorundayız.”

– Yaya kazalarında yüzde 28 azalma

İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Baş da geçen yıl kentte 494 yaya kazası meydana geldiğini; 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 531 vatandaşın da yaralandığını söyledi.

Bu yılın ilk dört aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine oranla yaya kazalarında yüzde 28 azalma meydana geldiğini vurgulayan Baş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Yaya kazalarının önlenebilmesi için hepimize önemli görevler düşmektedir. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü olarak 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında 119 okulda 15 bin 729 öğrenciye trafik bilincinin oluşturulması amacıyla eğitim verilmiştir. Trafik denetimleri ve eğitimlerinde amacımız, cezalandırmak değil, kurala uyulmasını sağlayarak daha az kaza, daha az yaralı ve trafik kazası neticesi ölümlerin olmadığı bir Sakarya özlemidir.”

Etkinlikte trafik kurallarına dikkati çekmek için minik öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler yapıldı. Öğrencilerin skeç gösterisi ise ilgiyle izlendi.

Program sonunda Vali Nayir ve Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ. Genel Müdür ve CEO’su Toshihiko Kudo; Toyota ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen trafik güvenliği resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Daha sonra resim sergisini gezen protokol üyeleri, trafik polisi Murat Ünal‘ın hazırladığı mini trafik parkuru; yaya geçitleri, kartondan arabalar ve levhalarla çocuklara trafik bilinci aşılamaya çalıştığı eğitimi izledi.

Etkinlik sonunda öğrencilere, çeşitli hediyeler verildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica