Doğa Tarım

Samanlı Dağları ve Yuvacık Barajı beyaza büründü

Türkiye genelinde ve Kocaeli’nde de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ile birlikte Kocaeli’nin ana içme suyu kaynağı olan Yuvacık Barajı’nda güzel manzaralar ortaya çıktı. Yağan kar ile birlikte Samanlı dağları ve etekleri, adeta gelin gibi beyaza büründü.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSÜ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre; “Küresel ısınma ve iklim değişiklerinin etkisini tüm dünya üzerinde göstermesiyle birlikte, çevrenin ve yaşamın kaynağı suyun önemi her geçen gün daha da artıyor. Bununla birlikte kuraklık ve susuzluk yaşanmaması için yağmur ve kar yağışları büyük önem arz ediyor. İlimizde son günlerde etkisini artırarak gösteren kar yağışı ile birlikte Yuvacık Barajı ve çevresi beyaz örtüyle kaplandı. Şehitler Tepesinden bayrak ile birlikte ağaçlar ve Samanlı Dağlarındaki kar görüntüleri adeta görsel bir şölen oluşturuyor.

Ayrıca son bir ay içinde yağmur ve kar yağışlarıyla Yuvacık Barajı’nda, 26 Ocak itibariyle 31 milyon 990 bin metreküp su bulunuyor. 2021 Aralık ayı içerisinde ) seviyelerine kadar düşen Yuvacık Barajı, yağışların etkisi ile birlikte bugün itibariyle c seviyelerine kadar yükseldi. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Samanlı dağlarında bulunan karlar eriyerek Yuvacık Barajı’na can suyu olarak geri dönecek. Baraja önemli bir su oranı girerek seviyelerin yukarı yönlü artması öngörülüyor” ifadeleri kullanıldı. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica