Genel

Saray talimatlı Cumhur İttifakı İzmit Meclisini çalıştırmadı

Saray talimatlı Cumhur İttifakı İzmit Meclisini çalıştırmadıHürriyet; “Suriye, İdlib’deki vatan evlatlarımız saldırısında şehit düştü. Şehit ateşi hiçbir şeye benzemiyor. Sadece düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yakıyor” dedi. detaylar haberimizde…

Saray talimatlı Cumhur İttifakı İzmit Meclisini çalıştırmadı

Dün AK Parti ve MHP’li üyelerin, meclisteki odalarını küçük bulması gerekçesiyle meclise katılmaması üzerine gerçekleştirilemeyen İzmit Belediyesi Mart ayı meclisi, bugün gerçekleştirildi. Meclis toplantısında AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri bu kez oylarıyla İzmit için büyük yarar sağlayacak maddeleri kabul etmeyip komisyona göndererek, Meclisi adeta yine işlevsiz bıraktı.

İzmit Belediyesi Mart Ayı Meclis toplantısı İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığında belediyenin meclis salonunda gerçekleştirildi. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda İzmit için önem taşıyan Veteriner İşleri Müdürlüğü kurulması, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün birbirinden ayrılıp vatandaşların kurumla iletişiminin kolaylaştırılması ve İzmit Belediyesine veteriner, tercüman, çocuk eğitimcisi ve çocuk gelişim uzmanı personeli alınarak istihdam yaratılması gibi maddeler AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri tarafından kabul edilmeyip komisyona gönderildi.

“Şehit ateşi hiçbir şeye benzemiyor”

Meclisin açılış konuşmasına, Suriye’nin İdlip kentinde süren operasyonlarda şehit olan askerlerimizi anarak başlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Geçtiğimiz hafta Suriye’den aldığımız acı haberlerle bu ülkenin 36 ocağına ateş düştü. Rusya destekli rejim güçlerinin Suriye, İdlib’deki vatan evlatlarımız saldırısında şehit düştü. Şehit ateşi hiçbir şeye benzemiyor. Sadece düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yakıyor. Ama özellikle şehitlerimizin verildiği hafta şahit olduğumuz bazı şeyler şehit annesinin söylediği “Şehit helvası sizin ocakta kavrulmadığı sürece, size hep tatlı gelecek” sözünü bizlere hatırlatıyor. Elbette bu olağanüstü durumlarda hepimizin tek amacı birlik ve beraberliğimizi bozan her unsura yine aynı birlik ve beraberlikle cevap vermektir. Buradan bir kez daha tüm şehit ailelerine, tüm ülkemize baş sağlığı ve sabırlar diliyor, aynı acıları bir kez daha yaşamamayı diliyorum. Son olarak bu milletin son başkomutanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe savaş bir cinayettir” sözlerini hatırlamak gerektiğine inanıyorum” dedi.

“Benim istihdam sağlamam gerekiyor”

Meclis gündem maddelerinde yer alan Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün birbirinden ayrılmasıyla ilgili konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “6 ay önce aynı maddeyi getirdim. AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri tarafından reddedildi. 6 aylık yasal süre doldu ve tekrar getirdim. Benim Veteriner İşleri Müdürlüğü kurup istihdam sağlamam gerekiyor. Sokaklarda bir sürü hayvan var. Bunlarla ilgili sorunlar var. Bu sorunların çözülmesi gerekiyor” dedi.

“Yine kabul etmediler”

Konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Ayrıca Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün birbirinden ayrılıp Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile vatandaşlarla iletişimimizi güçlendirmek istiyoruz. Vatandaşımıza profesyonel bir şekilde hizmet vermek istiyoruz. Ayrıca bu durum belediye bütçesine ek bir durum da değil. Komisyonda sürekli konuşuyorsunuz fakat bir sonuç yok” dedi. Başkan Hürriyet’in konuşmasının ardından oylamaya sunulan Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün kurulması ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün birbirinden ayrılması teklifi AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri tarafından kabul edilmeyip komisyona gönderildi.

“Halk süt için süre istediler”

Gündem maddeleri arasında yer alan Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm çalışmaları için kredi çekilmesi konusuyla ilgili konuya onay verilirken üretici ve tüketici için büyük önem taşıyan halk süt projesi için komisyon tarafından süre istendi.

“29 kişi dönse bile veteriner mi olacak?”

Gündem maddesinde yer alan 38 kişilik kadro ihtisas talebiyle ilgili olarak konuşan Başkan Hürriyet, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerine seslenerek “Komisyonda sözleşmesi 31 Aralık tarihinde biten personellerin mahkeme ile dönme durumu var diye görüş belirtmişsiniz. Bu sözleşmesi biten 29 kişi mahkemeyle dönse bile veteriner mi olacak? Sözleşmesi biten personellerin çoğu programcı olarak yer alıyordu. Bu 29 kişi mahkemeyle dönse bile çocuk eğitimcisi mi olacak? Ben eğitimci almak istiyorum, çocuk gelişim uzmanı almak istiyorum, veteriner almak istiyorum, tercüman almak istiyorum” ifadelerinde bulundu.

“Beni neden çalıştırmıyorsunuz?”

Aynı madde üzerinden konuşmaya devam eden Başkan Hürriyet, yine AK Partili ve MHP’li meclis üyelerine seslenerek; “Ne istiyorsunuz siz? Siz bunu İzmit’e reva mı görüyorsunuz? Beni neden çalıştırmıyorsunuz? Böyle keyfi davranamazsınız. Bu kadar basit bir şeye bile hayır diyorsunuz. Yapmayın bunu” dedi. Ardından yapılan oylamada yine AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri tarafından İzmit Belediyesi’ne eğitimci, veteriner, çocuk gelişim uzmanı ve tercüman gibi kadrolar için ilgili madde kabul edilmeyip komisyona gönderildi

“1-7 Mart Deprem Haftası”

Mart ayı belirli gün ve haftalar ile ilgili konuşan Başkan Hürriyet, 1-7 Mart Deprem Haftası halkımızın bilinçlenmesi, depreme karşı daha dayanıklı yapılar yapılması, deprem olduğunda da toplumun bilinçli bir şekilde ve dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğinin hatırlatılması bakımından büyük önem taşıyor. İlimizde ve ülkemizde deprem bilincinin artmasını ve tüm vatandaşlarımıza deprem felaketinden uzak, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyor, bugüne kadar meydana gelen depremlerde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz” ifadelerinde bulundu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’yle ilgili konuşan Başkan Hürriyet, “İzmit’te toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde kadınlarımızın siyasi, sosyal ve ekonomik olarak bilinçlendirilmeleri ve bunun yanında kadın hakları konusunda bir duyarlılık sağlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Tüm hayalimiz kentimizi kadın emeğinin, iş gücünün sömürülmediği bir İzmit haline getirmek. Bu anlamda kadınlarımızın yaşamın her alanında aktif, eşit, özgür ve mutlu olacağı günlere ulaşmak için çalıştığımızın bilinmesini istiyor, başta tüm şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

“12 Mart İstiklal Marşının Kabulü”

Başkan Hürriyet, “Kurtuluş Savaşı’nda vatan toprakları işgal altındayken milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımız, milli mücadele ruhunu ve Türk Milleti’nin vatan sevgisini en güzel biçimde yansıtmaktadır. Bu duygularla İstiklal Marşımızın kabulünün 99. yıldönümünü ve milli marşımızın yazarı üstad Mehmet Akif Ersoy’u, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerinde bulundu.

“18 Mart Çanakkale Zaferi”

Belirli gün ve haftalarla ilgili konuşmalarına devam eden Başkan Hürriyet, “Türk Milleti, birlik ve beraberliğe, özgürlük ve bağımsızlığa olan inancıyla tüm olumsuzluklar ve imkânsızlıklar içinde Çanakkale’de büyük bir direniş göstermiş, donanım ve imkân bakımından kendisinden kat kat üstün olan ülkelere karşı önemli bir zafer kazanmıştır.
Çanakkale Zaferimizin 105. Yıldönümünde, bu vatanı tertemiz kanlarıyla bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, şükran, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

“21 Mart Nevruz Günü”

Başkan Hürriyet belirli gün ve haftalarla ilgili son olarak, “Nevruz Bayramı, baharın müjdecisi, tabiatın uyanışı, umut dolu yarınların başlangıcı; bolluk ve bereketin simgesidir. Bizler, millet olarak dili, dini, rengi, mezhep ve inancı; etnik kökeni ve siyasi görüşü ne olursa olsun bu cennet vatanda huzur içinde yaşayıp aynı kıbleye yönelen; aynı acılarla üzülen aynı sevinçleri yaşayan, bir tesbihin taneleri gibi aynı bütünün parçalarıyız. Tüm vatandaşlarımızın, birlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olacak Nevruz Bayramı; Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” ifadelerinde bulundu. Sonraki Meclis Toplantısının, 7 Nisan 2020 Salı günü yapılması kararlaştırılarak, meclis toplantısı sona erdi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica