Genel

Sarayın Ahmet Kaya hayranlığına tabela partisi ne diyecek

Sarayın Ahmet Kaya hayranlığına tabela partisi ne diyecek MHP’nin yayın organı Ortadoğu gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, bugünkü yazısında İbrahim Kalın’ın bu ziyaretini ve açıklamalarını eleştirdi. Sarayın Ahmet Kaya hayranlığına tabela partisi ne diyecek detaylar haberimizde…

Sarayın Ahmet Kaya hayranlığına tabela partisi ne diyecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmişti. Ahmet Kaya’nın, Anadolu topraklarının yetiştirdiği “yüreği büyük, gönlü zengin, yetenekli sanatçılarından bir tanesi” olduğunu vurgulayan Kalın, şunları söylemişti:

“Cumhurbaşkanımızı Pınarhisar’a uğurlayan o kutlu topluluk içerisinde yer aldı”

“Yeri geldi bu ülkenin namuslu solcularını, sağcılarını savundu. Yeri geldi 28 Şubat’ta başörtüsü mağduru olan bayan kardeşlerimizi savundu. Yeri geldi, yine 28 Şubat sürecinde bir şiir okuduğu için hapse mahkum edilen Cumhurbaşkanımızı Pınarhisar’a uğurlayan o kutlu topluluk içerisinde yer aldı. Duruşu hep bu ülkenin milli değerleri, tarihi, coğrafyası, irfanı üzerine kuruluydu ve müziğin evrensel dilini kullanarak aslında ülkemizin hikayesini anlattı, eserlerinde, yorumlarında, bestelerinde. O yüzden de insanımızın kalbinde bir taht kurdu.”

MHP’nin yayın organı Ortadoğu gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek, bugünkü yazısında İbrahim Kalın’ın bu ziyaretini ve açıklamalarını eleştirdi.

“Ahmet Kaya’ya sahip çıkan şehitlere saygısızlık yapar”

Yıldıray Çiçek, “Ahmet Kaya’ya sahip çıkan şehitlere saygısızlık yapar!” başlıklı yazısında, “Geçtiğimiz hafta, PKK’lı Ahmet Kaya’ya sahip çıkanları eleştirdiğim ‘Ahmet Kaya’yı anmak, Apo’yu özlemektir!’ başlıklı bir yazı yazdım. Solcular, komünistler, bölücüler zaten Ahmet Kaya’nın PKK’lı olmasından dolayı ona sahip çıkıyor. Ahmet Kaya’ya ‘PKK’lı’ dediğim için hiçbiri rahatsızlık duymuyor. İlginç olanlar kendine İslamcı diyenler…” ifadelerini kullandı.

“Onlarda bir başka Ahmet Kaya hayranlığı var” diyen Yıldıray Çiçek, İbrahim Kalın’a şu göndermede bulundu:

“PKK’lı kimliğini gizlemeye ve onu vatansever olduğuna inandırmaya çalışıyorlar”

“Ahmet Kaya’ya sahip çıkarken onun PKK’lı kimliğini gizlemeye ve onu vatansever olduğuna inandırmaya çalışıyorlar. Yazılarımıza da bu manada tepki gösteriyorlar. Savunmalarını da ‘Ahmet Kaya başörtüsü yasağına tepki göstermişti’ şeklinde yapıyorlar. Ahmet Kaya ‘Başörtüsü yasağına’ tepki gösterince PKK’lı kimliğinden sıyrılıyor ya da onu tertemiz mümin mi yapıyor?”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica