Ekonomi

Sarı: “Karacan’ı öldürenler karanlık güçlerdir”

Sarı; "Türkiye’de bir sendika lideri öldürülüyorsa burada verilmek istenen mesaj, Türkiye güçsüz bir ülkedir imajdır. Bu yüzden Abdullah Karacan’ı öldürenler karanlık güçlerdir diyoruz"

Sarı: “Karacan’ı öldürenler karanlık güçlerdir” … “Lastik-İş Sendikası Onursal Başkanı Merhum Abdullah Karacan, ölümünün 2’nci yıldönümünde İzmit Bağçeşme Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen törende dualarla anıldı…” detaylar haberimizde…

Sarı: “Karacan’ı öldürenler karanlık güçlerdir”

Yaşamını işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesine adayan ve 13 Kasım 2018 tarihinde Adapazarı Goodyear fabrikasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Lastik-İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Merhum Abdullah Karacan, ölümünün 2’nci yıldönümünde İzmit Bağçeşme Mezarlığı’nda kabri başında düzenlenen törende dualarla anıldı. Anma programında konuşan Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Bir fabrikada bir sendika lideri öldürülüyor. Türkiye coğrafya olarak zordur. Türkiye’de sürekli olarak oyunlar oynanıyor. Türkiye’de bir sendika lideri öldürülüyorsa burada verilmek istenen mesaj, Türkiye güçsüz bir ülkedir imajdır. Bu yüzden Abdullah Karacan’ı öldürenler karanlık güçlerdir diyoruz. Yerel mahkemenin verdiği karar ailenin, bizim vicdanımızı tatmin etmemiştir. O kararı asla kabul etmiyoruz. Abdullah Karacan’ı mezarı başında andığımız sürece kabul etmeyeceğiz” dedi.

SENDİKAYI AİLE VE İŞÇİLER YALNIZ BIRAKMADI

Lastik-İş Sendikası Onursal Başkanı Merhum Abdullah Karacan, ölümünün 2’nci yıldönümünde İzmit Bağçeşme Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen tören Karacan ailesinin yanı sıra Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, yönetimi, şube başkanları ve çok sayıda işçi katıldı. Dualarla anılan Lastik-İş Sendakası’nın unutulmaz efsane başkanı Abdullah Karacan için dualar edildi.

“LASTİK-İŞ SENDİKASI İLKLERİ YAPAN BİR SENDİKADIR”

Anma töreninde konuşan Lastik-İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Abdullah Karancan’ı anlatmak için 1999 senesinden başlamak gerekiyor. 1999 senesinde sendikaya geldiğimizde genel merkezimiz kayyuma devrediliyordu. Genel Merkezi ve sendikamızı o günlerden şu anki konumuna getirmek için yoğun bir çaba sarf etti, sağlığını kaybetti, hayatını kaybetti. Abdullah Karacan Lastik-İş Sendikasına ne birçok şey kazandırırken, aynı zamanda işçi sınıfının da birçok kazanım elde etmesini sağladı. Lastik-İş Sendikası ilkleri yapan bir sendikadır. Abdullah Karacan ‘Lastik-İş Sendikasını geleceğin sendikası yapacağız’ diyerek bizlere de yol göstermiştir” dedi.

“ORGANİZE BİR ŞEKİLDE KARANLIK GÜÇLER…”

Sözlerini sürdüren Sarı, “Abdullah Karacan esnek çalışmayı toplu sözleşmelerine koymamıştır. Aynı zamanda Türkiye’de ilk defa özle sağlık sigortası olmak üzere, bireysel emeklilik sistemini getiren sendika başkanıdır. Bunlardan da önemlisi Türkiye’de ilk defa taşeron işçiliği bitiren sendika başkanıdır. Abdullah Karacan neden öldürüldü diye baktığımız zaman fabrikada kısır bir konudan çıkan tartışmadan değil, ilk günden beri ifade ettiğimiz gibi organize bir şekilde karanlık güçler karşımıza çıkmaktadır” dedi.

“HAKLARIMIZDAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ”

Buradan söylüyorum katilin avukatları biz bedava katili savunuyoruz dediler. Buda bir suçtur. Eğer katilin avukatların masraflarını kimlerin ödediğini de buradan soruyorum. Abdullah Karacan’ı kaybettikten sonra insan hayatının bu kadar ucuz olmadığının anlaşılması lazım. Abdullah Karacan Lastk-İş Sendikasını sosyal sendikacılıkla çok doğru yatırımlar yaparak kazandırdığı hakları bizlerde korumaya güçlendirmeye devam edeceğiz. 2021 yılı 2020 yılına göre daha kötü geçecek. Ama biz Abdullah Karacan’dan aldığımız bilinçle haklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bugün gösterdiğiniz vefanızı bırakmayın. Abdullah Karacan’ın dün elinden tuttuğu insanların bugün nasıl bir halde olduğunu unutmayın. Hainler hainliklerine devam edecektir. Ama Lasitik-İş sendikası emin ellerdedir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica