Siyaset

Sarıbay: ‘Demokrasi şölenimiz için gerekli hazırlıklarımızı yaptık’

Sarıbay: ‘Demokrasi şölenimiz için gerekli hazırlıklarımızı yaptık’Sarıbay; “bir basın açıklaması hiçbir basın kuruluşuna geçmemişken, kulak dolgusu bilgilerle haber yapılması ve bu haberlerle CHP’nin bütünlüğüne zarar verilmek istenmesi bizleri üzmüştür” dedi. detaylar haberimizde…

Sarıbay: ‘Demokrasi şölenimiz için gerekli hazırlıklarımızı yaptık’

Son günlerde CHP Kocaeli İl Kongresi’nin yapılacağı salon hakkında çıkan haberler karşısında açıklama yapan CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay; “Yapılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

CHP’de İl Kongresi’nin tarihi 1 Mart olarak açıklanmış, kongrenin yerinin ise Dolphin AVM‘de bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi olması kararlaştırılmıştı. Ancak sonra ‘Kongrenin yeri değişti’ haberleri gerçeği yansıtmamaktadır” diyen Kocaeli İl Başkanı Sarıbay açıklamasında; “Biz yönetim toplantımızda arkadaşlarımızla yaptığımız istişarelerde, kongremizin ulaşımı kolay ve büyük bir salonda yapılması kararını almış ve bu süreci yönetmesi için de yönetim kurulumuzdan arkadaşlarımızı görevlendirmiştik. Kongre Merkezi de toplantımızda ortak fikirle belirlediğimiz yerlerden ilkiydi. Görevli arkadaşlarımız burası için yetkililerle diyaloğa geçtiler ancak ‘Siyasi partilere verilmediği’ tarafımıza iletildi. Arkadaşlarımız da bu sebepten dolayı Yunus Emre Kültür Merkezini opsiyonlayarak, herhangi bir olumsuzluk karşısında önlem aldılar. Arkadaşlarım konuyu bana ilettiklerinde de ben hemen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın’ı arayarak, kısa bir süre önce açılan Kocaeli Kongre Merkezi’nde kongremizi gerçekleştirmek istediğimizi söyledim. Başkan Büyükakın da talebimizi geri çevirmedi” ifadesini kullandı.

“KONGREYE TİTİZLİKLE HAZIRLANIYORUZ”

Başkan Sarıbay; “Bizler CHP Kocaeli olarak kongremiz şu tarihte şurada yapılacak şeklinde bir basın açıklaması hiçbir basın kuruluşuna geçmemişken, kulak dolgusu bilgilerle haber yapılması ve bu haberlerle CHP’nin bütünlüğüne zarar verilmek istenmesi bizleri üzmüştür. Bu arkadaşlara sormak isterim ‘Kimden duydunuz da haber yaptınız?’ diye. Bir telefon kadar yakınız size arayıp sorabilirdiniz? Basın ve basın emekçilerinin hak ve özgürlüklerini her daim savunan bir parti olarak sizden en azından bunu beklerdik. Demokrasi şölenimiz için gerekli hazırlıklarımızı titizlikle gerçekleştirdiğimizden yana kimsenin şüphesi olmasın. 1 Mart 2020 Pazar günü 10.00’da tüm üyelerimizi, dostlarımızı, vatandaşlarımızı ve basınımızın güzide temsilcilerini Demokrasi Şölenimize bir kez daha davet ediyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica