Siyaset

Sarıbay: “Kocaeli’de enaz 5 milletvekili çıkaracağız”

Sarıbay: “Kocaeli’de enaz 5 milletvekili çıkaracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili aday adayı Av. Cengiz Sarıbay, bguün eşi Av. Nurdan Sarıbay ile birlikte Belsa Plaza’da bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi – akarhaber

CHP Kocaeli eski İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, geçtiğimiz hafta cumartesi günü CHP Genel Merkeze giderek, milletvekili aday adaylık başvurusunu yapmıştı. Sarıbay bugün eşi Av. Nurdan Sarıbay ile birlikte Belsa Plaza’da bulunan Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını da içtenlikle cevaplandıran Sarıbay, “Bu seçimde AKP 4 veya 5 milletvekili çıkarır. Biz parti olarak en az 5, muhalefet grubu olarak toplamda 7-8 milletvekili çıkarabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“GÖREVİM BOYUNCA HİÇBİR ZAMAN HAKSIZLIĞA SEBEBİYET VERMEDIM”

Kahramanmaraş merkezli depremler ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlar için baş sağlığı dileklerinde bulunarak konuşmasına başlayan Av. Cengiz Sarıbay, “Görevim boyunca hiçbir zaman haksızlığa sebebiyet vermedim. Haksızlığa uğrayanların da mesleğim aracılığıyla yanlarında durdum. Bu konuda içim rahat. Kocaeli’de 5 dönem il başkanlığı yaptım. Bu konuda rekor bende. Bunun dışında Baro yönetimlerinde görev aldım. Kocaeli Barosu Başkanlığı yaptım. Kendimi bu göreve layık gören bir insan olarak aday aday olmayı doğru buluyorum. Destek gördüğümü ve sevildiğimi hissediyorum.

“GAZETECİ TOPLUMUN VİCDANIDIR”

49 senelik avukatlık meslek hayatı olduğunu belirten Sarıbay, “Ceza hukukunda ismi geçenlerden biriyim. Gazeteci toplumun vicdanıdır. Sizler toplumu aydınlatmak için varsınız. Niye aday olduk. Ülkemiz iyi yönetilmiyor. Pandemi oldu 1 maskeyi dağıtamadılar. Deprem oldu, 50 bin insan öldü. Çadır dağıtamadı. İlber Hocanın dediği gibi. Uzaya gideceğiz diyorlar, saman ithal ediyorlar. Burada etken olan satılmış, yandaş, gazeteci kimlikli algı yapan insanlar. Algı yönetimi ile kötü yönetimi iyi göstermek doğru değil” dedi.

“MİLLETVEKİLLERİMİZİN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUM”

Aday adaylığı süreci öncesi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyleyen Sarıbay, “Genel başkanımızla aday adaylığı öncesi Ankara’da görüştüm. Kendisinden izin istedim. Kendisi ciddi bir devlet adamı. Sıralama pazarlığı konusu da hiçbir şekilde konuşulmadı. ‘Hayırlı olsun’ dedi. Ve bana başarılar diledi” dedi. Mevcut milletvekillerinin performansından bahseden Sarıbay, “Mevcut iktidar milletvekilleri bir otoriter sistemin mensupları. Bizim partimizde ise milletvekillerimizle çok rahat çalıştım. Milletvekillerimizin çalışmalarından memnunum. Ben hukukun ne olduğunu ve yasaların nasıl yapılması gerektiğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖN SEÇİM BÜTÜN POLİTİKACILARIN VAZGEÇİLMEZ SİSTEMİ OLMASI LAZIM”

Ön seçim bütün politikacıların vazgeçilmez sistemi olması lazım. Ben bunu hep savunuyorum. Parti örgütlerimizin ön seçimle ilgili imza topladıklarını biliyorum. Ön seçim talebi alındı. Ön seçimin ertelenmesi için bazı sebeplerin bulunması nedeniyle maalesef yapılamadı. Zaman sıkışıklığı oldu, araya deprem ve altılı masa konusunda tartışmalar yaşandı. Ben de isterdim ama bu saatten sonra olmaz” diye konuştu.

“NAİL ÇİLER’İN BİZE KATILMASINI OLUMLU BULUYORUM”

Altılı Masa’nın Kocaeli’den çıkarabileceği milletvekili sayısının 7-8 olacağını vurgulayan Sarıbay, “2018’de siyasi iktidara bu saatten sonra oy verme kaygısı kalmadı. Bu seçimde AKP 4 veya 5 milletvekili çıkarır. Biz parti olarak 5, muhalefet grubu olarak toplamda 7-8 milletvekili çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Nail Çiler, çok sevilen, sayılan, ekonomi ile ilgili olan Gebze’de de hatırı sayılı gücü olan bir iş insanı. Bizim partimize gelmesi bizi çok mutlu etti. İl Başkanlığım döneminde de kendisine teklif götürmüştük. Abi hazır değilim demişti. Nail Çiler’in bize katılmasını olumlu buluyorum. Tabi bu listenin başı anlamına gelmiyor. Genel başkanımız kimseye gel birinci sırayı vereceğim demez. Umarım listeye girer” dedi.

“KİM OLURSA ONU DESTEKLERİZ”

Saadet partisinden bazı isimlerin CHP listesinde olma ihtimalini değerlendiren Sarıbay, “Hiç kimsenin hiçbir şeye demeye hakkı yok. Altılı Masa diye bir ittifak kuruldu. 11 tane Büyükşehir aldık bu sayede. İzmit Belediyesi’ni de ittifak desteğiyle aldık. Genel merkez nasıl bir konum alır bilemiyorum ama hiçbirimizin ‘ben olmadım Saadet Partisi oldu’ demeye hakkı yok. Millet İttifakı’nın adayları yeter ki başarılı olun. Bu sistem ortadan kalksın istiyoruz. Kim olursa biz onu destekleriz” diye konuştu.

“AKŞAMDAN SABAHA AĞABEY OLUNMUYOR”

Hurşit Güneş’in aday adaylığıyla ilgili konuşan Sarıbay, “Akşamdan sabaha ağabey olunmuyor. Hurşit hocanın bir sözü var, ‘Bu partinin abiye ihtiyacı yok’ diyen bir insan. Ağabeylik sokakta dağıtılmıyor. Hurşit hocam sevdiğim bir hocam, partimizin başarılı akademisyenidir. Ona da başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“KÜSME LÜKSÜMÜZ YOK”

Listeye girememesi halinde planlarından bahseden Sarıbay, “Listeye giremesem de çalışmalarıma devam edeceğim. Küsme lüksümüz yok. Küsseydim şimdiye kadar küserdim. Ülke için çalışacağız ve birinci turda da seçimi alacağız” dedi. Yeşil Sol Parti’nin basın toplantısı için Yahyakaptan’da bulunan Gülümse Kafe’nin İzmit Belediyesi tarafından verilmemesini değerlendiren Sarıbay, “Orayı siyasi çalışmalara kapatıyoruz dediler. Biz de istedik orayı bize de vermediler. Onlara da bize olduğu gibi altenatif sunuldu” şeklinde konuştu.

“GİTMESEYDİ BELKİ CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZDI”

Milletvekilliği listesinin bir kaptana ihtiyacı olduğunu belirten Sarıbay, “Ben bu kaptanlığa talibim” dedi. Muharrem İnce’nin adaylığını değerlendiren Sarıbay, “Ben Muharrem Bey’i tanıyorum. Belki Cumhurbaşkanı adayımızdı belki genel başkanımızdır. Ben zamanı geldiğinde çekilmesini bilirim diye bir beyanı var. Cumhurbaşkanlığını kazanamayacağını bildiği için çekileceğine inanıyorum. Kazanamayacağı belli. Niye oyları bölsün. Birinci turda seçimi alacağız. En az yüzde 5 fark ile alacağız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica