Genel

Sarıca: Bize yandaş yalanı attığınız firmaya 130 MİLYONLUK İŞİ NEDEN VERDİNİZ?

Sarıca: Bize yandaş yalanı attığınız firmaya 130 MİLYONLUK İŞİ NEDEN VERDİNİZ?

İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, AKP’li meclis üyelerinin kamuoyunda yaratmaya çalıştığı ‘Yandaşa ihale’ algısını belgelerle yıkmaya devam ediyor

İzmit Belediyesinin açık ihalesini kazanan firmanın AKP’li Çekmeköy Belediyesi ile iş yaptığını kanıtlayan Sarıca, “Siz milleti kandırmak için yalanlar söylemeye devam ettikçe biz de belgeleriyle her şeyi ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi

İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesinin açık ihalesini kazanan firmaya AKP’li Zeytinburnu Belediyesinin pazarlık usulü ile doğrudan iş verdiğini belgelerle kanıtlamıştı. AKP’lilerin kamuoyunda oluşturmaya çalıştığı ‘İzmit Belediyesi yandaşa, yeğenlere, yeğenlerin yakınlarına ihale veriyor’ algısını belgelerle yıkan Sarıca, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla firmalara iş veren Çekmeköy Belediyesini örnek gösterdi.

Açık ihalede iş alım belgesi
Açık ihalede iş alım belgesi

“NE KADAR ŞEFFAF OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKIYOR”

Başkanvekili Sarıca yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: Size göre bir firma İzmit Belediyesinden açık ihalede iş alınca bizim yandaşımız oluyor. Peki, aynı firmaya iş veren AKP’li belediyeniz olunca durum ne oluyor? Haydi, cevap verin. Gün geçmiyor ki belediyemize atılan yandaş firmalar ve yeğenlere ihale veriyorlar iftiralarının, yalan olduğu ortaya çıkmasın. Bize “yandaş firmalara ihale verdiniz” iftiraları atıldıkça aslında bizim ne kadar şeffaf iş yaptığımız ortaya çıkıyor.

“KİM KİME YANDAŞ? YANDAŞLARINIZI MI KARIŞTIRDINIZ?”

Birkaç gün önce ‘Bu kimin yandaşı?’ diyerek belgeleriyle sordum; AKP’li arkadaşlara. Hala yanıt yok. Nasıl olsun ki? Bizim yandaşımız olduğunu söylediler fakat kendi belediyelerinden, bırakın açık ihaleyi, pazarlık usulüyle iş verdikleri ortaya çıktı. Yani başkanın yeğenleri diye iftira attılar ama bu şirketler AKP’li belediyelerden doğrudan iş alıyorsa bir tezatlık var. Biz açık ihale yapıyoruz. Bilgisayar başından herkes girebiliyor. AKP’li belediyeler doğrudan iş veriyor. Kim kime yandaş? Haliyle kafaları karıştı. Herkes sus pus.

“GÖLKAY PARK ÜZERİNDEN İFTİRALAR BAŞLADI”

Geçen gün sorduğumuz soruya cevabınız var mı diye beklerken a a! Bu kez Gölkay Park ihalesi üzerinden iftiralar… Hani, defalarca tanıtım ve haberlerini yaptırdığımız Gölkay Park projesinin AÇIK İHALESİ. Birçok firmanın duyabileceği şekilde, projenin defalarca duyurusunu ve tanıtımını yaptık, ihalesi olacağını yine defalarca haber yaptırdık. 40 gün öncesinden ilana çıktığımız Gölkay Park yapım işinin AÇIK ihalesini 27 Nisan’da yaptık. Neymiş? Açık ihaleyi kazanan firma Yandaşımızmış! Peki, bakalım bu firma kimmiş?

“YANDAŞLARINIZI MI KARIŞTIRDINIZ?”

AKP’lilerin bizim yandaşımız olduğunu iddia ettiği firma, 18 Nisan’da AKP’li Çekmeköy Belediyesi’nin kapalı otopark yapım işini almış. AKP’li Çekmeköy Belediyesi, yaklaşık maliyeti 94 milyon 811 bin TL olan ihaleyi, 134 milyon liraya vermiş. Peki, Çekmeköy Belediye Başkanı’nın Rizeli ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın hemşehrisi olduğunu biliyor muydunuz? Bu durumda biz şimdi de Rizeli mi olduk yoksa siz yandaşlarınızı mı karıştırdınız?

“CEVAP VERİN”

Çok sağ olun, sayenizde herkesin İzmit Belediyesinden iş alabildiğini kendiniz itiraf ediyorsunuz. İzmit Belediyesi olarak kimsenin parti rozetine bakmıyor, ihalelerimizi en şeffaf şekilde yapıyoruz. Siz milleti kandırmak için yalanlar söylemeye devam ettikçe biz de belgeleriyle her şeyi ortaya koymaya devam edeceğiz. Size göre bu firma İzmit belediyesinden açık ihalede iş alınca yandaş oluyor. Peki aynı firmaya iş veren belediyeniz olunca durum ne oluyor? Haydi cevap verin.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica