Siyaset

Sarıkamış şehitlerini CHP Kocaeli il başkanı Sarıbay mesajla andı

Sarıkamış şehitlerini CHP Kocaeli il başkanı Sarıbay mesajla andı (Cumhuriyet Halk Partisi) CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay 104 yıl önce vatan uğruna donarak can veren Sarıkamış şehitlerimiz için bir anma mesajı yayınladı. Sarıkamış şehitlerini CHP Kocaeli il başkanı Sarıbay mesajla andı detaylar haberimizde…

Sarıkamış şehitlerini CHP Kocaeli il başkanı Sarıbay mesajla andı

104 yıl önce vatan uğruna donarak can veren Sarıkamış şehitlerimiz için…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay 104 yıl önce vatan uğruna donarak can veren Sarıkamış şehitlerimiz için bir anma mesajı yayınladı. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“…on binlerce askerimiz düşman ile karşı karşıya gelemeden donarak can vermiştir”

22 Aralık 1914 tarihinde 1. Dünya Savaşı sırasında başlayan Sarıkamış Harekatı, en acı olaylardan birine sahne olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu tarafından Ruslara karşı yürütülen harekatta askeri taktiksel bir hatadan ve sert iklim koşullarından dolayı on binlerce askerimiz düşman ile karşı karşıya gelemeden donarak can vermiştir. Bu acı olay tarihimize ve kalplerimize derin bir hüzün ile işlendi. Bu vatanın yetiştirdiği, analarının göz nuru evlatlarımız, topraklarımız uğruna canını feda etti.

“Donmaktan son anda kurtuldular”

104 yıl önce yaşanan bu yürek dağlayıcı olayın bir tekrarını geçtiğimiz aylarda yaşamamız ise tarihten hiç mi ders çıkartılmıyor sorusunu da akıllara getirdi. 26 Ekim 2018 tarihinde Tunceli Sarıyayla’da operasyon görevinde olan iki askerimiz donarak şehit olurken aynı ekipteki diğer askerlerimiz ise donma tehlikesinden son anda kurtulmuştur.

“104 yıl sonra benzerinin yaşanması acı veriyor”

Bu milletin, bu ülkenin tarihinde yatan acılar bizlerin en büyük yol göstericisi olacakken, 104 yıl önce yaşanan acıyı yüreklerimizde hala hissederken, bir benzerini yeniden yaşamak büyük bir zafiyet göstergesidir. Askerlerimiz ülkemizin onurudur, teminatıdır, koruyucularıdır.

“Tekrar yaşanmasın”

Böyle bir acının tekrar yaşanmamasını yürekten diliyor, Sarıkamış şehitlerimiz nezdinde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica