Raporlar

Savaş Menteş’in Gözünden Efsane Başkan Haluk Ulusoy

Savaş Menteş’in Gözünden Efsane Başkan Haluk Ulusoy

(Mustafa GÖKSEL Özel Röportaj)

Savaş Menteş ve Mustafa Denizli
Savaş Menteş ve Mustafa Denizli

MUSTAFA GÖKSEL: Savaş Bey hoş geldiniz!

SAVAŞ MENTEŞ: Hoş buldum Mustafa Bey kardeşim. Beni röportajınıza konuk olarak aldığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.

MUSTAFA GÖKSEL: Asıl ben teşekkür ederim konuk olduğunuz için. Bende böylesine muhteşem kariyerli bir isimle röportaj yapabilmenin onurunu yaşıyorum efendim.

Böyle dünya çapında bir kariyer ile sayısız dünya starının vip korumasını yaptığınız bu portföyü neye borçlusunuz?

SAVAŞ MENTEŞ: Her şeyden önce ALLAH’ın bana vermiş olduğu güce, kudrete ve sabrıma borçluyum. Bunun yanında da azmime ve daha da önemlisi Abu Yunus gibi dünyaca ünlü bir hocaya, onun daha çok bana verdiği eğitim ile dövüşmekten çok yakın koruma olmada, koruduğum insanlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğinde, 6. hissimin kuvvetli olması ve muhteşem bir aileye sahip olmama borçluyum.

Savaş Menteş ve Alpay Özalan
Savaş Menteş ve Alpay Özalan

Çünkü yakın koruma hizmeti, yakın dövüşten ibaret değildir. Dövüşmek zannedilmesin. Korunacak kişinin yanına yakışabilecek olmam da önemli. Koruduğunuz insanın hakkında önemli birçok şeyi bilmelisiniz. Kullandığı ilacından tutunda, kilosu, alerjileri, sevip sevmedikleri, kahvaltı-yemek saatleri vs. gibi konular büyük önem taşıyor.

MUSTAFA GÖKSEL: Portföyünüzde kimler bulundu Savaş Bey?

SAVAŞ MENTEŞ: Christiano Ronaldo’dan Madonna’ya, Kewin Kostner’dan, Kerim Abdüljabbar’a, Michael & Ralf Schumaher kardeşlerden Michael Jackson’a, Tiger Woods’dan Paris Hilton’a, Myke Tayson’dan Jack Nickolson’a 250’nin üzerinde dünya starının vip koruma hizmetinde bulundum. Bunun yanında Milli Takım ve 4 büyükler olarak anılan kulüplerimizin koruma hizmetini de gerçekleştirdim.

MUSTAFA GÖKSEL: Peki efendim bu koruma hizmetlerini yaparken nelere dikkat edilmeli?

SAVAŞ MENTEŞ: Öncelikle koruduğunuz kişi yada kişilerin önemli yönlerini ve yaşamlarını iyi araştırıp bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Ayrıca gittiğiniz ülkenin yaşam şartları, kanunları ve kuralları nasıl işliyor? Bu tür konulara da hakim olmanız gerekiyor. Çünkü gerektiğinde silahta taşıyorsunuz. Gittiğiniz ülkelerde o bölgenin Emniyet Teşkilatı ile koordineli çalıştığınız için bu bir hayli önem taşıyor. Ayrıca kendi özgeçmişinizinde çok temiz ve sağlam olması gerekiyor.

En önemlisi hiçbir şaibeye bulaşmamanız gerekiyor. Oturmana kalkmana, yaşantına dikkat etmen gerekiyor. Çünkü milyonlarca insana örnek olduğumuz için o isimleri korumanın kolay bir iş olmadığının bilincinde oldum hep.

Savaş Menteş ve Rüştü Rençber
Savaş Menteş ve Rüştü Rençber

MUSTAFA GÖKSEL: İlginç iz bırakan anılarınız oldu mu efendim?

SAVAŞ MENTEŞ: Bir örnek vereyim: İstanbul Beyoğlu’ndaki Demirören AVM ye gelişinde ve 10 günlük bodrum tatilinde özel yatında Ronaldo ve sevgilisi İrina Shayk’ın 10 gün boyunca güvenliklerini sağladım. 10 gün Ronaldo ve sevgilisi ile yatında güvenlik hizmetinde kalan tek kişiyim.

Burada onunla bir arada vakit geçirmek ve koruma dışında onun her türlü ihtiyacını, yaşamını, isteklerini, ilaç kullanımından tutunda kahvaltı ve yemek saatlerine kadar her türlü bilgiye sahiptim. Burada güzel bir portföy oldu ama daha bunun dışında da çok anılarım oldu. Size bu anlattığım sadece onlardan biri.

MUSTAFA GÖKSEL: Takımlar ile çalıştığınızda neler hissettiniz?

SAVAŞ MENTEŞ: Mustafa Bey kardeşim en başta Milli Takım’ın iki dönem vip koruma hizmetini yaptım. Bir Dünya 3.lüğü ve birde Avrupa Şampiyonası yaşadım. Burada federasyon ve başkanın da koruması olarak hizmet verdiğim için herşeyime özenle dikkat etmek durumunda oldum.

Savaş Menteş ve Sergen Yalçın
Savaş Menteş ve Sergen Yalçın

Mesela Galatasaray’ın UEFA kupasını kaldırdığı törende ve Süper Kupayı kaldırdığı törende sahnede takımın yanında tek ben vardım. Yani o başarılara sende ortak oluyor ve o ekibin, nasıl diyeyim o zincirin bir halkası da sen oluyorsun. Ayrıca o görevler süresince birçok özel gördüklerini, duyduklarını ve yaşadıklarını dışarıyla paylaşmamalısın. Özel mahremiyetlere titizlikle saygı göstererek işi ciddiyetle yerine getirmek zorundasın. Bunlar çok ince ve önemli detaylar.

MUSTAFA GÖKSEL: Güvenlik kariyeriniz boyunca en duygu dolu ve mutlu anlarınız hangileri oldu Savaş bey?

SAVAŞ MENTEŞ: Tabi ki koruma ve güvenlik hizmetini yaptığım Türk Milli Takımımız ile 2002 Senesinde Dünya Kupasında Kore ve Japonya’ da Dünya 3.lüğü yaşamamdı. Orada o sevince ortak oldum. Fakat burada takımın ve teknik ekibinde son derece profesyonel ve özverili olması da en büyük etkendi.

En ilginç olan kısmı da milli takımın yüzde 70 inin Galatasaraylı futbolculardan oluşması idi. Galatasaray’ın 2000 yılında UEFA kupasını ve Süper Kupayı alması milli takımın Galatasaraylı futbolculardan oluşmasını sağladı. Kalan kısmını da Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve dış ülkeden arkadaşlarımız tamamlamıştı.

Şenol Güneş, Savaş Menteş ve Can Çobanoğlu
Şenol Güneş, Savaş Menteş ve Can Çobanoğlu

Galatasaray’ın 2000 yılında almış olduğu UEFA ve SÜPER kupa dönemlerinde İmparator lakaplı duayen teknik adam Fatih Terim hocamız ile de birlikte çalışma fırsatım oldu.

O dönem takımın başında profesyonel olarak Şenol Güneş hocamız ve ekibinde Ünal Karaman hocamız ile Mehmet Kulaksız hocamızın verdiği emekler tartışılamaz.

Haluk Ulusoy başkanımızın da Türkiye Futbol Federasyonunun başında vermiş olduğu hizmetleri ve başarıları da unutmamak gerekiyor. Şahsen ben isterim ki; Haluk Ulusoy’ un yeniden Federasyonun başına bir kez daha geçmesini.

Ben 2002 dünya kupası dışında 2000 senesinde bulunduğum Belçika ve Hollanda da gerçekleştirilen Avrupa şampiyonasında Avrupa macerası yaşadım. Haluk Ulusoy başkanımızın bu başarıları ile Türk futbolu resmen çağ atladı. Türk Futbolunu ‘Dünya Markası’ yapan böylesine efsane bir başkan ile çalışmakta benim için ayrı bir onur tabi. Burada gerek Şenol Güneş hocamıza gerekse Mustafa Denizli hocamıza bu şampiyonalarda verdikleri emekler için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Savaş Menteş ve Suat Kaya
Savaş Menteş ve Suat Kaya

Türk futbolunun ve Milli Takımın hali içler acısı. Haluk başkan göreve tekrar gelirse Türk futbolunu şahlandıracağına inanıyorum. Haluk Başkanım gerektiği zaman büyük bir patron, gerektiğinde de mükemmel bir başkan, işindeki disiplini ve ciddiyeti de malum. Yeniden dostluk havasında herkesi kaynaştıracağına yürekten inancım var.

Görüşmelerde ve konuşmalarda bürosunun ve ofisinin kapısı herkese açıktı. Ben sürekli federasyonda olduğum için federasyon ve milli takım ile birlikte Haluk Başkanın koruma görevini de ben üstleniyordum.

Haluk Ulusoy Başkanımız dünya kupası macerası boyunca tüm milli takımla kampta birlikte kalarak, hergün kampta desteklerini esirgemeden 2-1 kaybettiğimiz Brezilya maçında dahi maç sonrası takıma gerekli morali vererek, tüm takımı bir abi bir baba şefkati ile motive etti ve daha da ateşledi.

Kendisinin ne derece uzman bir statüde olduğuna ben şahidim. Haluk başkanım yeniden Federasyonun başına gelebilirse güçlü bir Federasyon, Profesyonel bir Milli Takım, Profesyonel ve güçlü her şeyden önce Türk halkına heyecan aksiyon dolu başarılı izlenimler bırakan gelişmiş bir Türk futbolu oluşturacağına inanıyorum.

Haluk başkan gerek icraatları ve başarıları gerekse muhteşem ekibi ve tüm personeli ile Türk futboluna gelmiş geçmiş en başarılı başkanların başında gelir. Ben kendisinin yeniden gelmesiyle o havayı tekrar yakalayacağımızdan eminim.

MUSTAFA GÖKSEL: Bu röportaj vasıtası ile buradan son olarak neler söylemek istersiniz Savaş Bey?

SAVAŞ MENTEŞ: Öncelikle beni böylesine güzel bir röportaj ile konuk aldığınız için size ve değerli basın mensubu arkadaşlarıma ve özelikle son dönemde tüm çalışmalarımı yürüterek benim adeta elim kolum olan, her şeyi ile özverili bir şekilde beni profesyonel bir lansman ile onore eden çok değerli menajerim Gülsen Demirli hanımefendiye sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.

MUSTAFA GÖKSEL: Biz teşekkür ederiz efendim konuk olduğunuz ve bu muhteşem kariyeriniz ile anılarınızı bizlerle paylaştığınız için. Bizde size daha nice başarılı organizasyonlar diliyoruz.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica