Genel

Savaş suçlusu değilim dedi ve mahkemede zehir içti öldü

Savaş suçlusu değilim dedi ve mahkemede zehir içti öldü Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesindeki savaş suçları davasının temyiz duruşmasında yargılanan 72 yaşındaki eski Hırvat general Slobodan Praljak zehir içerek intihara kalkıştı. Duruma müdahale eden ilk yardım ekipleri, Praljak’ın hayatta olduğunu duyurdu. Ancak daha sonra öldüğü açıklandı. Savaş suçlusu değilim dedi ve mahkemede zehir içti öldü detaylar haberimizde…

Savaş suçlusu değilim dedi ve mahkemede zehir içti öldü

Pralijak’ın avukatı, olayı doğrularken, “müvekkilim duruşmada zehir içti” ifadelerini kullandı. Eski general, 20 yıl ceza aldığı açıklandığı sırada zehir içerek intihar etmek istedi.

Eski generalin zehir içmeden önce “Ben savaş suçlusu değilim. Bu karara itiraz ediyorum” diye bağırdığı ifade edildi.

Praljak’ın Bosna savaşı sırasında bastığı yerleşimlerde işkence ve cinsel saldırı gibi pek çok savaş suçuna karıştığı biliniyordu. Hakim duruşmaya ara verirken bir doktor çağrıldı ve Praljak’ın sağlık durumunun incelendiği açıklandı. Yaşananların ardından mahkeme sözcüsü açıklama yaptı. Açıklamada Praljak’ın hala hayatta olduğu ve tedavi altına alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada Hollanda polisinin Praljak’ın zehir olduğu iddia edilen içeceği içtiği yerde soruşturma ve incelemeye devam ettiği duyuruldu.

Hollanda’da görüşen duruşmada 20 yıl hapis cezasına çarptırılan Pralijak, 2013’te de 20 yıl hapis cezası almıştı. Praljak’ın Mostar Köprüsü’nün Kasım 1993’te yıkılmasını emrettiği de kaydedildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica