Siyaset

Seçim ittifakı düzenlemesi henüz gündemimizde yok

Seçim ittifakı düzenlemesi henüz gündemimizde yok AKP Sözcüsü Mahir Ünal, partisinin MYK toplantısında sonra yaptığı açıklamada, seçim ittifakı konusunun yasal hale getirilmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Seçim ittifakı düzenlemesi henüz gündemimizde yok detaylar haberimizde…

Seçim ittifakı düzenlemesi henüz gündemimizde yok

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Ünal’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Seçim ittifakı düzenlemesi henüz gündemimizde yok

Ünal, seçim ittifakı konusunun yasal hale getirilmesi konusunda “Doğal ittifaklar kaçınılmaz olarak prosedürleri tamamlanmış süreçlere bizi taşıyor. 15 Temmuz’dan sonra milli ve yerli unsurlar tek tek görüşlerini açıklayarak, doğal olan bu süreci, seçimlere yönelik bir sürece evrilecektir. Ancak bu doğal sürecin teknik boyuta evrilmesi henüz gündemimizde yok” dedi.

Açık kapı bıraktı

Ünal, “Bu tartışmalar bir süre sonra tarafların detayları görüştüğü süreçlere dönüşecektir. Genel Başkanımız da bu konudaki görüşlerini paylaştılar” diyerek, seçim ittifakı düzenlemesine de açık kapı bıraktı.

Seçim barajı düşürülecek mi?

Ünal, seçim barajının düşürülüp düşürülmeyeceği yönündeki soruya ise “Biz daraltılmış sistem veya dar bölge sistemini düşünüyoruz ancak bu konuda henüz bir çalışma yok” dedi.

Taşeron yasası

Üç kademeli bir çalışmadan söz ediyoruz. Çalışmayı MYK’ya sundular. Son halinden sonra nihai olarak bakanlar kurulu ve Meclis AK Parti grubu bu konuda hemen kısaca son değerlendirmelerini yapıp bunun yasalaşmasındaki adımlar bir hafta içerisinde atılacak.

Güzel haberler dedim… Gerçekten uzun süreden beri taşeron yasasını bekleyen ve bu yasayla ilgili olan kardeşlerimizi gerçekten mutlu edecek bir düzenleme olacak bu.

Şu anda sayın Destici’nin bugün yaptığı görüşmesi dışında, diğer siyasi partilerin başkanlarının görüşme talebi söz konusu değil.

CHP’ye cevap

Kılıçdaroğlu, katıldığı bir programda ifade kullandı. “Biz stratejimizi başarılı şekilde uyguladık, şimdi ikinci adımdayız” İkinci adımı hem grup başkan vekilleri açıkladı. Yine Salı günü bir takım belgeler açıklayacağız tarzında ifade kullandılar. Buradan şunu söylemek istiyorum, tekrar tekrar. Burada AK Parti iktidarı bir devlet yönetme sorumluluğunu üzerine almış ve devletin yönetimi iktidarın sorumlulukları Türkiye’nin öncelikleri, sınır güvenliğinden, hava savunma sisteminin kurulmasına, ekonomisinden taşeron yasasını bekleyen Türkiye’nin önemli öncelikleri varken, CHP evet bir stratejiyle siyasetin gündemini yalanlarla rehin almaktadır. Bunun hangi amaca hizmet ettiği açıktır.

Bundan sonra CHP’nin açıklayacağı belgelerin, hiçbir şekilde bizim siyasetimizde yer almayacağını ve bu son alayda olduğu gibi “Salı gününü bekleyin” dediler. Ve ortaya attıkları iddialarla ilgisi olmayan, iddiayı ispat eder nitelikte olmayan bazı belgeler paylaştılar. Biz de dedik ki belgelerin yeri mahkemelerdir.

Uluslararası oyunun içerdeki kuklası

Bundan sonra CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı hiçbir şey gündeminmizde olmayacak. Bundan sonra açıklayacağı belgelerle ilgili gitsinler mahkemeye başvursunlar. Yalanlarla Türkiye’nin gündemini işgal etmesinler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica