Genel

Selahattin Kaya Belediyenin usulsüzlük dosyalarını açıkladı

Selahattin Kaya Belediyenin usulsüzlük dosyalarını açıkladı Selahattin Kaya; Belediye başkan yardımcısı Refik Tartar ve Özel kalem müdürü Cengiz Gürkan’ın yakınları adına kayıtlı arsalar ile ilgili dosyaları açıkladı. Selahattin Kaya Belediyenin usulsüzlük dosyalarını açıkladı detaylar haberimizde…

Selahattin Kaya Belediyenin usulsüzlük dosyalarını açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Çayırova Adına Şekerpınar 5. Bölgede çok sayıda tapu kaydı bulunan Belediye başkan yardımcısı Refik Tartar ve Özel kalem müdürü Cengiz Gürkan’ın yakınları adına kayıtlı arsalar ile ilgili dosyalar açıklayan CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya konuya açıklık getiren yazılı açıklama yaptı.

“İki mülkiye müfettişi iki haftadır inceleme yapıyor”

Kaya açıklamasında; “Bildiğiniz gibi adlarına çok sayıda tapu kaydı bulunan İmardan sorumlu Çayırova Belediye Başkan yardımcısı Refik Tartar, özel kalem müdürü Cengiz Gürkan ve Çayırova Belediyesinin 2014 yılından bu güne kadar yapmış olduğu usulsüz ihaleler ile ilgili belgeleri ile açıklamada bulunmuştum. Konu Kocaeli Milletvekilimiz Haydar Akar tarafında Türkiye Büyük Millet Meclisinde gündeme getirilmiş, aynı zamanda içişleri Bakanlığına konunun soruşturulması için önerge verilmişti. Bu doğrultuda içişleri Bakanlığı Tarafından görevlendirilen iki Mülkiye müfettişi yaklaşık iki hafta Çayırova Belediyesinde soruşturma yürüttü. Soruşturma ile ilgili Belediye Meclis Üyemiz Halis Koç’unda ifadesine başvuruldu.”

“Tapusu bulunmayan dükkanları belediye meclisinden alınan karar ile satmaya çalışıyor”

“Çayırova Belediyesi tüm uyarılarımıza rağmen hukuksuz işlemlere devam ediyor. Son olarak kent park’da yapılan tamamen kaçak olan ve tapusu bulunmayan dükkanları belediye meclisinden alınan karar ile satmaya çalışıyor. Yurttaşlarımızı uyarıyoruz bu dükkanların bu şekilde satılması mümkün değildir. Bu hukuksuz uygulamayı yargıya taşıyacağız yurttaşlarımızın mağdur olmaması için uyarıda bulunmayı borç biliyorum.”

“Açıklayacağımız dosyalar bitmedi devam gelecek”

“Yaptığımız en son basın açıklamasında yeni yolsuzluk dosyalarını açıklamaya devam edeceğimizi söylemiştik ve o gün erken seçim kararı alındı. Her açıklamamızda yaptığımız açıklamaların siyaseten yapılmış açıklamalar olmadığını üzerine basarak ifade etmiştik. Yapılan tüm açıklamaların belgelerini kamuoyu ile paylaştık. Yaşanan bu seçim sürecinde, şu an hazır olan üç adet dosyanın gözden kaçmasını önlemek ve siyaseten yapılan açıklamalar olarak algılanmasının önüne geçmek için; bu üç dosyanın açıklamasını seçim sonrasına ertelemiş bulunuyoruz. Çayırova Belediyesinde yaşanan olumsuzlukların üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz, hukuki süreci yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica