İGF

Selma Dolgun’un şiir kitabı çıktı

Tural ŞAHBAZLI (KAHRAMANMARAŞ İGFA)
Yediveren Yayınlarından çıkan ve yazarın ilk kitabı olma özelliğini taşıyan ve ana konusunu aşk, sevda, hüzün, ayrılık, bahar, heyecan ve umut gibi temaların oluşturduğu Şimal kitabı 262 şiirden ve 264 sayfadan oluşuyor. 

Mavi Düşünce Akademi’nin katkılarıyla hazırlanan ve yeni çıkmasına rağmen okurları tarafından büyük ilgiyle karşılanan kitap DR, Kigeda, kitapsec.com, butikkitap.com, kitapyurdu, tıkla24.de. gibi yurt içi ve yurt dışı tüm seçkin kitap mağazaları ve kitap satış sitelerinde yerini alarak okurlarını bekliyor.

Her genç kız gibi günlük tutarak başladığı yazarlık hikayesinin ardından şiirle tanışan Selma Dolgun ‘Sırdaşım’ dediği kalemi duygularının en büyük tercümanı oldu. İlk şiir kitabını çıkartmanın heyecanını yaşayan Selma Dolgun, duygularını şu şekilde anlattı: “Yazmaya 11 yaşımda günlük tutarak başladım. Kalem ve kağıt bana en yakın dost, yoldaş oldu. Günlük yazmakla başlayan serüvenim kalemle beni sırdaş etti. Bütün duygularımın karşılığını yazmakta buldum. Yazdıkça da yazınsal anlamda başka kapıların eşiğinde buldum kendimi. İlk şiirimi yine o yaşlarda yazdım. İlk deneme yazımı da keza öyle. Sırdaşım, yoldaşım dediğim kalemim şiirle tanıştıktan sonra ikisi arasında daha kuvvetli bir bağ oluştu. Günlük yazarken bile anlatım dilim şiirselleşmeye başladı. Ben sadece kaleme geldiği gibi yazıyordum şiir kendiliğinden vücut buluyordu.” 
“Şiir kitabı fikri yıllardır taze bir hayal olarak yaşadı!”

Lisedeyken Türkçe ve edebiyat ve öğretmenlerinin destekleri ve yönlendirmeleriyle şiirlerini kitaplaştırma fikrine kapıldığını aktaran Dolgun, o yıllarda cesaret edemediği bu fikrin yıllardır taze bir hayal olarak yaşadığını dile getirdi. Dolgun, bu hayaline ilişkin şunları söyledi: “O yıllarda şiirlerimi kitaplaştırma fikri beni heyecanlandırsa da bir anda cesaret edemedim. Ama bu fikir kalbimin bir köşesinde taptaze bir hayal olarak kaldı. Ta ki o cesareti kendimde bulup Şimal adlı şiir kitabımı çıkarana kadar. Yazmaya ve şiire dair felsefem şudur: Yazmak ilahi bir mükafattı; zahmeti ise kaderimde olmayanı yazmaktı! Yazmak bir yetenekse bunun bir sebebi muhakkak vardır ve güzel bir sonuca bağlanmalıdır.”

Selma Dolgun kimdir?
1986’da Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde dünyaya geldi. İlk, ortaokul ve liseyi Çağlayancerit’te, lisans eğitimini ise Kafkas Üniversitesi’nde tamamladı. İlk şiirini 11 yaşında kaleme alan Selma Dolgun, duru bir Türkçe ile yazdığı şiirlerini, önce defterlerde topladı; yıllar sonra ise Şimal adlı kitabıyla okurlarının beğenisine sundu. Dolgun, öğrencilik yıllarında ve sonrasında katıldığı şiir yarışmalarında çeşitli dereceler elde etti. Çok sayıda yerel ve ulusal dergide şiirleri ve hikâyeleri yayımlanan genç şair, bir taraftan şiirler ve hikayeler yazmaya devam ederken diğer taraftan da internet sitelerinde köşe yazarlığı yapmaktadır. Eğitimi, hayatının felsefesi haline getiren Selma Dolgun, halen İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü’nde okuyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica