Siyaset

Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın gülecek misin göreceğiz

Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın gülecek misin göreceğiz CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, kendisine “Komik adam” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. İnce, “Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın gülecek misin hep beraber göreceğiz” diye konuştu. Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın gülecek misin göreceğiz detaylar haberimizde…

Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın gülecek misin göreceğiz

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisiyle ilgili “Aslında komik bir adam. Kimi zaman yalan dolanla kimi zaman atıp tutarak, insana hoş vakit geçirtiyor” açıklamasına yanıt verdi. Bilecik mitinginde konuşan İnce, “Bugün komik adam demiş benim için. Sen 24 Haziran akşamı ağlayacak mısın gülecek misin hep beraber göreceğiz” dedi.

“Atamalarımız liyakate uygun olacak”

Milletvekili sayısının fazla olduğunu söyleyen Muharrem İnce, “600 milletvekili Türkiye’ye çok. Bana diyeceksiniz ki ‘Ekonomiyi nasıl düzelteceksiniz?’ Cumhurbaşkanı olur olmaz Olağanüstü Hal’i hemen kaldıracağız. İlk olarak hukuk devletini kuracağız. Atamalarımız liyakate uygun olacak. Bağımsız bir Merkez Bankası kuracağız. Üretime yatırım yapacağız, betona değil” diye konuştu.

“Ben, sen, o yok; biz varız artık biz”

Toplumun, “sağcı-solcu”, “Kürt-Türk”, “Alevi-Sünni” şeklinde bölünmeye çalışıldığını belirten İnce, “Ama kimsenin aklına şehitleri gazileri bölmek gelmez. Mesela 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, gaziler ile diğer şehit ve gazilerin sosyal haklarının ücretleri bile farklı. Gazileri bile, şehitleri bile böldüler. İşte yeniden bu milleti toparlamam lazım. ‘Ben, sen, o yok; biz varız artık biz’” ifadelerini kullandı.

“Sayın Erdoğan istediğin bir televizyon kanalında hadi gel bana ekonomi öğret”

Erdoğan’ın kendisini için “Köprü yapamaz” dediğini aktaran İnce, şöyle devam etti:

“Köprüyü parayı basarsın yaparsın, bunlar ufak işler”

“Erdoğan meydanlarda ‘Ben ekonomistim’ diyor. ‘Köprüyü Muharrem İnce yapamaz’ diyor, ‘ben yaparım’ diyor. Bana ekonomiyi öğretecekmiş!.. Bilecik’ten sesleniyorum; Sayın Erdoğan gel bana ekonomi öğret. Sayın Erdoğan istediğin bir televizyon kanalında hadi gel bana ekonomi öğret. Ekonomiden sıkıldıysan gel bir programda bana dış politika öğret. Ben varım. Oradan sıkıldıysan gel bir kanalda bana tarım öğret. Oradan da sıkıldıysan hiç yapamayacağın bir şey söyleyeyim gel çocuklarımızın geleceği ve eğitimi konuşalım yüreğin varsa. Meydanlarda ‘Ben köprü yaptım’ diyor. Köprüyü parayı basarsın yaparsın, ufak işler. Ben tam tersine, ben gönüllere köprü kuruyorum. 3’üncü köprüyü Erdoğan yaptı, 4’üncü köprüyü de İnce yapar, bir şey olmaz. Bilecik’ten Sayın Erdoğan’a bir soru soruyorum. Her gittiği yerde yerli ve milli olduğunu söylüyor değil mi? Sayın Erdoğan sorum şu; sarayın mermerleri Bilecik mermeri mi Hindistan mermeri mi?”

Başbakana yanıt…

Başbakan Binali Yıldırım’ı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ı da eleştiren Muharrem İnce, şunları söyledi:

“Bekir Bozdağ camiler senin babanın tapulu malı mı?”

“Binali Yıldırım demiş ki ben TİKA’yı kapatacakmışım. Sen de abin gibi yalancısın Sayın Binali Yıldırım. Eğer yaptığım 49 miting içinde bir yerde ‘TİKA’yı kapatacağız’ lafını söylemişsem, sana söz veriyorum ne istiyorsan onu yapacağım. Sana bir şey demiyorum çünkü sen 24’ünde kendi kendini imha edecek olan bir başbakansın zaten. Bir lafım da Bekir Bozdağ’a. ‘Bu CHP’liler’ demiş, ‘seçim yaklaşınca camileri hatırladılar’ demiş. Bekir Bozdağ camiler senin babanın tapulu malı mı?” dedi.

“Üniversite bölünmesi iptal edilecek”

Üniversite öğrencilerine, 19 Mayıs ve 29 Ekim’de 500 lira karşılıksız burs verecekleri vaadinde bulunan İnce, seçilmeleri halinde üniversitelerin bölünmesine dair düzenlemenin durdurulacağı belirtti.

“Dindar olmasında hiçbir sakınca yok”

“İnce’nin cumhurbaşkanlığında sınav değil seçim tarihi değişecek” diyen İnce, “Erdoğan diyor ki dindar ve kindar nesil yetiştireceğim. Ben diyorum ki onların dindar olmasında hiçbir sakınca yok. Dindar nesil olmasına hiçbir itirazım yok ama kindar nesil olmasına itirazım var” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica