Siyaset

Serap Çakır’ın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Serap Çakır’ın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Serap Çakır, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı

Başkan Çakır, mesajında şunları belirtti:

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860 tarihinde yayına başlamasına dayandırılarak bugün de kutlanmaktadır.

Kamuoyu oluşturmak öncelikli görevi olan mesleğini daha ileri götürmek için çalışan gazeteciler, basın özgürlüğü, istihdam sorunu ve maddi sıkıntılar gölgesinde 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor.

Türkiye, Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre 2005 yılında 98’inci sırada ,2022 yılında dört sıra daha yükselerek 180 ülke içerisinde 149’uncu sırada yer aldı.

İtirazlara rağmen iktidar tarafından kabul edilen, Resmî Gazete ’de yayınlanan sosyal medya yasası ile özgürlüklerin daha da kısıtlanacağı adımlar atıldı ve gazetecilerin işi çok daha zorlaştı.

Ulusal basının üzerinde yoğun baskıların olduğu günümüzde, Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ve Gelecek Partisi olarak bizler yerel basından destek ve güç alarak çalışmalarımızı yapıyor, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Ulusal basın nasıl destekleniyorsa, yerel basının da desteklenmesi gerektiğinin bilinci içerisinde olduğumuzu ve iktidar olmamız halinde yerel basınımızı da güçlendireceğimizin sözünü veriyoruz.

Ulusal medya dediğimiz medya, genelde il ve ilçelerden çıkan haberleri kullandığı için yerel özellik taşıyor. Öte yandan aynı haberler tüm ülkeye yayın yapan, tüm ülkede satışa sunulan medyada da yer aldığı için ulusal özellikler taşıyor.

Kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız, vatandaşlarımızın en doğal hakkı olan zamanında, doğru ve eksiksiz bilgi almalarını sağlayarak milletin vicdanına ses olmaktadırlar.

Aydınlatıcı ve yol gösterici işleviyle basın, demokrasinin sağlıklı şekilde işlemesinde ve güçlenmesinde önemli rol üstlenmektedir.

Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek, uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma koşullarını önemsemeden basın yayın kuruluşlarında fedakârca çalışarak, gelişmeleri halkımızla paylaşarak emek harcayan tüm değerli basın çalışanlarımızın ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyorum.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica