Siyaset

Serdar Kaman İnternet Gazeteleri Derneğine konuk oldu

Serdar Kaman İnternet Gazeteleri Derneğine konuk oldu Kaman; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Kocaeli’ye gelişini kaybetme endişesinden kaynaklanıyor, algıyı kırmayı düşünüyorlar” dedi. detaylar haberimizde…

Serdar Kaman İnternet Gazeteleri Derneğine konuk oldu

İnternet Gazeteleri Derneği, Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Kaman ile Altınnal Otel’de kahvaltı ile bir araya geldi. Kahvaltı soru-cevap şeklinde devam etti. Kaman ve Yıldız, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gerçekleşen kahvaltıya, İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Soner Kılıç, Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Serdar Kaman, İyi Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, katıldılar.

Kaman ve yönetimi İnternet gazetecileriyle…

“Herkes gönüllü olarak gelecek”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 21 Mart Perşembe günü Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştireceği ortak miting hakkında konuşan İyi Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız; “Mitingimize otobüs kaldırmayacağız, kimseyi gelmesi için zorlamayacağız. Tamamen kendi imkanlarımızla miting alanını dolduracağız. Halkımız mitingimize gönüllü olarak gelecek” dedi.

“Bir insan iki günde değişmez”

“Seçim süresi boyunca sizlerle her gün beraberiz” diyen Yıldız, “Sizler bizim büyük bir emek harcıyorsunuz. Bizim yaptığız iş tamamen size hizmet etmek. Bizi farklı yerlere yakıştırmaya çalışanlar var. Bizim geldiğimiz yer geçmişimiz belli, bir insan dün neyse bu günde o dur. Bir insan iki günde değişmez. İttifakımıza farklı yakıştırmalar yapılıyor, kimin ne yakıştırdığı da önemli değil. İyi parti olarak dün olduğumuz yerle yarın olacağımız yer belli ve duruşumuz aynı” ifadelerini kullandı.

Serdar Kaman ayaküstü soruları yanıtladı

“Atatürkçü anlayışla siyaset yapıyoruz”

Yıldız, sözlerine; “Bizler yapı olarak milliyetçi, Atatürkçü anlayışla siyaset yapıyoruz ve bu anlayışa sahip insanlarla beraberiz. Biz Atatürkçü Türk milletinin anlayışında ilerleyen siyasi partiyiz. Seçim dönemi boyunca gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarımız gayet güzel gidiyor ve istediğimiz noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Birbirimizi kırarak siyaset yapma anlayışından vazgeçmemiz lazım” ifadeleriyle devam etti.

“Dik duruşumuzla kazanacağız”

“Bizleri farklı mecralara çekmeye çalışanlar oluyor, siyasetin çirkin yüzü burası” şeklinde sözlerini bitiren Yıldız; “Bizim söylediğimiz tek şey uzlaşmak. Sen kendi içinde uzlaşamadığın zaman bu milletle nasıl uzlaşacaksın! nasıl birlikte yürüyeceksiniz, birbirinizi kucaklayacaksınız. Biz Millet ittifakı olarak bütün milletin oyuna talibiz. Kazanılır kaybedilir, değerlerimizi kaybederek seçimi kazanmak istemiyoruz, dik duruşumuzla kazanacağız” dedi.

Günün anısına…

“İnsan odaklı bir belediyecilik yapmayı düşünüyoruz”

Millet İttifakı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Serdar Kaman; “Dün seçim kampanyası çerçevesinde proje tanıtımımı yaptım ve birkaç küçük aksaklık olsa da tatmin edici bir tanıtım olduğunu düşünüyorum. Bu tür aksaklıklar da nazar boncuğumuz olsun diyoruz. İnsan odaklı bir belediyecilik yapmayı düşünüyoruz. Temelimiz burada yaşayan insanlarımızın mutlu olması, huzurlu ve güven içerisinde yaşayabilmesi. Türkiye’nin en büyük gelirine sahip olan Kocaeli büyükşehir belediyesini borçlu durumundan kurtarıp, elimizde ki olanakları yerinde ve tasarruflu kullanarak Kocaeli’yi marka kent haline getireceğiz” dedi.

“Esnaflarımız da artık değişim olsun diyor”

Bu işe 24 Haziran sonuçlarından başlamamız gerekiyor. Yola çıkarken 30’a 59’la başladık… Siyaset bir iddiadır ve bu iddiayı gerçekleştirmek amacıyla ortaya çıktık. Bu yola çıkarken kriz var bu bizim işimize yarar düşüncesiyle çıkmadık. Keşke kriz olmasa vatandaşımız sıkıntı çekmese… Artık bir değişim gerekiyor… 16 yıl yeter düşünce ve ifadeleriyle sık sık karşılaştık. Esnaflarımıza bu kriz çokça yansımış, birçok esnafımız sıkıntı içerisinde. Emeklilerde bir değişim hareketi gözlemlemedim. Ama gençlerde ve çalışan ekipler yani esnaflarımız da artık değişim olsun dediklerini fark ediyorum.

“Bizim şuan 40 bandında olduğumuzu biliyorum”

En büyük rakibimiz Ak Parti… Diğer partilerin anket sonuçlarını nasıl veya nasıl bir oy alacaklarını bilmiyoruz. Bizim şuan 40 bandında olduğumuzu biliyorum. Gebze’de biraz sıkıntılarımız var… Son 12 günümüz de Gebze’ye yoğunlaşacağız. Şuan seçimi kazanmayı kimse ön göremiyor. Ak Parti de ön göremiyor. Çünkü sürekli anket yaptırıyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kocaeli’ye gelişi de kaybetme endişesinden kaynaklanıyor, algıyı kırmayı düşünüyorlar. Bizim genel başkanlarımızda kısa bir süre arayla geliyorlar. Bu durumun algıyı nötrleyeceğini düşünüyorum. Başa baş bir mücadele içerisinde olduğumuzu gözlemliyoruz ifadelerini kullandı.

“Şikayetleri gördüğümüz için suyu ucuzlatacağız”

Kaman; “Vatandaş gerçekten ekonomik açıdan sıkıntılar çekiyor. Banyo yapamıyoruz diye şikayet eden bir vatandaş için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bu şikayetleri gördüğümüz için suyu ucuzlatacağız dedik… Yoksa suyu ucuzlatayım oradan oy kapayım diye bir derdimiz yok” dedi.

Soru-Cevap şeklinde devam eden toplantıda Kaman soruları şöyle cevaplandırdı:

“Büyükşehir’in borçlarını ne yapacaksınız?”

Kocaeli Büyükşehir’in borcu gerçekten var ve şuan ki mevcut başkanı diyor ki; ‘bu borç 20 yılda anca biter.’ Ben de diyorum ki biz bu borcu iki sene de kapatırız. Büyükşehirin borcu benim gözümü korkutmuyor, her türlü bununla başa çıkabileceğimizi düşünüyorum. Daha öncede çok rahatlıkla ödeyebilecekleri bir borçtu aslında… ama tasarruf yapmadılar, hep zarar, hep zarar.”

“Şuan ki durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?”

“24 Haziran seçimlerinde biraz hazırlıksız bir şekilde yakalandık. Parti kuruldu, kongreler oldu falan derken bir anda erken seçim kararı alandı ve birçok ilçede sıkıntılarımız oldu. Ama şuan birçok ilçe de bu açığı kapattık. Gebze’de daha önce sabah 5’te işe giden vatandaşlarımıza simit dağıttık… İlk başta Ak Parti’den sandılar ve simitlerimizi almadılar! Sonradan broşürlerimizi uzattığımızda ‘İyi Partinin mi! o zaman alalım’ şeklinde karşıladılar.”

“Öğrencilerin sıkıntılarına çözüm bulacak mısınız?”

“Maalesef ki, öğrencilerimiz cemaatlerin ellerinde düşüyorlar. Bir cemaat çıktı devleti devirmeye kaktı. Öğrencilerimizin en büyük sıkıntısı olan yurt işlerinin devletin sorumluluğu olmasını düşünüyorum. Biz bu çocuklara öncelikle barınabileceği hizmeti vereceğiz. İşte o zaman isteyen cemaatlere veya bizim yurtlarımıza gelebilir. Cemaatlerin yurt yapmasında karşı değilim, ama zorla da gönderilmesine karşıyım. Öğrencilerin sorunlarını çözeceğiz, ulaşımlarını kolaylaştıracağız.”

“Köylerde durumlar nasıl?”

Köylerin bazılarında ciddi değişim istekleri var, ama bazılarında yok. Birçok köyümüz de değişim talebi gördük. Çalışan bölgelerde çok talep olmasa da bazı bölgeler de çalışan esnaflarımız da ciddi anlamda değişim istekleri var. Çünkü gelir az, gider çok ve vatandaşlarımız fazlasıyla sıkıntı çekiyorlar.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica