Genel

Seyre değer vizyondaki bu haftanın filimleri 16 şubat 2018

Seyre değer vizyondaki bu haftanın filimleri 16 şubat 2018 16 Şubat 2018 haftasında 4’ü yerli 8 yeni film izleyicilerle buluşuyor. İşte sizin için haftanın filmleri… Black Panther, The Shape of Water (Suyun Sesi), I, Tonya (Ben, Tonya), Hadi Be Oğlum, Sofra Sırları, Kapıdaki Sır, Antep Fıstığı, Mutlu Canavar Ailesi… Seyre değer vizyondaki bu haftanın filimleri 16 şubat 2018 detaylar haberimizde…

Seyre değer vizyondaki bu haftanın filimleri 16 şubat 2018

16 Şubat 2018 haftasında 4’ü yerli 8 yeni film siz değerli izleyicilerle buluşuyor.

Black Panther

Marvel Sinematik Evreni’nin merakla beklenen yeni filminde ilk siyahî süper kahramanlardan Kara Panter’in öyküsü anlatılıyor. Ryan Coogler’ın yönetmenliği üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Martin Freeman ve Danai Gurira isimleri öne çıkıyor. Marvel çizgi romanlarından uyarlanan konu ise şöyle: Kaptan Amerika’yla yan yana çarpıştıktan sonra vatanı Wakanda’ya dönen T’Challa – ya da Kara Panter – (Chadwick Boseman), gözlerden uzak ancak son derece gelişmiş ülkesine liderlik etmeye hazırlanmaktadır. Ancak ülke içinde karışıklıklar çıkmış, tahta aday olan başkaları da boy göstermiştir. Ülkesini bir arada tutmak ve savaşa girmesini engellemek isteyen T’Challa, CIA ajanı Everett K. Ross’un da (Martin Freeman) yardımını alacaktır.

The Shape of Water (Suyun Sesi)

2 Altın Küre Ödülü sahibi film, 90. Oscar Ödülleri’ne 13 daldaki adaylığıyla da şimdiden damga vurdu. Guillermo del Toro’nun yönetmenliğindeki bu duygusal ve fantastik öyküde Sally Hawkins, Michael Shannon, Octavia Spencer, Richard Jenkins ve Doug Jones rol alıyor. Soğuk Savaş yıllarında Amerikan hükümetinin Baltimore’daki gizli bir araştırma tesisinde temizlik görevlisi olarak çalışan dilsiz Eliza Esposito (Sally Hawkins), sıradan geçen mesailerine devam ederken günün birinde arkadaşı Zelda (Octavia Spencer) ile birlikte büyük bir sırdan haberdar olur. Laboratuara Güney Amerika’dan dünyada eşi olmayan bir yaratık getirilmiştir. Hem karada hem de suda yaşayabilen bu amfibik zeki canlı, toplumdan dışlanmış asosyal Eliza’yla zamanla çok yakın bir bağ kuracak, sıcacık bir aşk hikâyesinin yazılmasına sebep olacaktır.

Seyre değer vizyondaki bu haftanın filimleri 16 şubat 2018

I, Tonya (Ben, Tonya)

Yönetmenlik koltuğuna Craig Gillespie’nin oturduğu biyografik dram türündeki film 3 daldaki Oscar adaylığı ile dikkat çekiyor. Başrolünde Margot Robbie’nin yer aldığı filmde Allison Janney, Sebastian Stan, Julianne Nicholson ve Mckenna Grace de rol alıyor. 1990’ların başında artistik buz patencisi Tonya Harding (Margot Robbie), hızla Amerika’nın en iyi patencileri arasına girmiştir. Zor bir çocukluk geçirmiş olan Tonya, buz patenine gönül vermiş ve hırslı bir sporcudur. Giderek yükselen Tonya, memnun edilmesi zor annesi, eski eşi Jeff Gillooly (Sebastian Stan) ile dengesiz ilişkileri ve hep daha iyi olmak adına kendini zorlaması gibi gerekçelerle stres içindedir. Ödüllere doymayan Tonya, Jeff’in de yardımıyla 1994 yılında ABD Şampiyonası öncesinde aynı dalda yarıştığı sporcu Nancy Kerrigan’ı (Caitlin Carver) sakatlaması için birini tutar. Ancak komplonun ortaya çıkması ile birlikte ödeyeceği bedeller Tonya için bir hayli zorlu olacaktır.

Hadi Be Oğlum

Haftanın yerli yapımları arasında yer alan dram türündeki bu baba – oğul hikâyesinin yönetmeni Bora Egemen. Başrolde 5 yıl sonra beyaz perdeye dönen Kıvanç Tatlıtuğ’un yanısıra Alihan Türkdemir, Büşra Develi, Yücel Erten ve Feridun Düzağaç da filmde rol alıyor. Balıkçılık yapan Ali (Kıvanç Tatlıtuğ), oğlu Efe’yle (Alihan Türkdemir) birlikte yaşamaktadır. Ancak oğlu diğer çocuklar gibi değildir, hiçbir şeye ilgi göstermez gibi görünmekte, babasıyla hiçbir iletişim kurmamaktadır. Ali ne yaparsa yapsın oğlunun kabuğunu kıramamıştır. Bu durum, geçmişten gelen pişmanlıkları ve sevdiklerini kaybetmenin üzüntüsüyle birleşince genç adamın hayatını derinden etkilemiştir. Filmin çekimleri Antalya’nın Kaş ilçesinde yapıldı.

Sofra Sırları

Yönetmenlik koltuğuna Ümit Ünal’ın oturduğu korku ve komedi türlerindeki Sofra Sırları, haftanın bir diğer yerli filmi olarak sinema salonlarındaki yerini alıyor. Başrolünde Demet Evgar’ın bulunduğu filmin oyuncu kadrosundaki diğer isimler ise Fatih Al, Alican Yücesoy, Elit Çam ve Fırat Altunmeşe. Konusuna gelecek olursak; evlendikten sonra kendini tamamen ailesine adayan, Anadolu’nun farklı köşelerinde yıllarca yaşamış Neslihan (Demet Evgar), hiçbir olağanüstü olayın yer almadığı sıradan bir yaşam sürmektedir. Etrafındaki insanların çok sevdiği bir insan, aynı zamanda herkesin takdir ettiği bir aşçıdır. Ancak sofrasına konuk olan insanların birer birer ölmeye başlaması, elde hiçbir delil olmamasına rağmen herkesin şüphelerini üzerinde toplayacaktır.

Seyre değer vizyondaki bu haftanın filimleri 16 şubat 2018

Kapıdaki Sır

Haftanın üçüncü yerli filmi, senaryosunu ve yönetmenliğini Mehmet Ali Zaim’in üstlendiği korku türündeki Kapıdaki Sır. Oyuncu kadrosunda Şiar Zaim, Melek Orhanoğlu, Asuman Zaim ve Natali Kayova yer alıyor. Günümüzden 200 yıl önce bir köyde yaşayan adam, kökü çok eskilere dayanan bir tarikatla yaptığı anlaşmaya uymayınca korkunç bir şekilde öldürülür. Suçsuz olan karısı da bebeği elinden alınarak bir kuyuya hapsedilir. İçine bir iblisin ruhu giren kadın iki asır boyunca hayatta kalmayı başarır. İntikam arzusuyla yanıp tutuşan kadının laneti artık bir kasabaya dönüşen yerleşim birimini kaplar. Bölgeye yeni bir hayat kurmak için taşınan Aslı ve psikolojik sorunları olan eşi Murat da lanetten nasibini alacaktır.

Antep Fıstığı

Sinema salonlarında yerini alan son yerli film ise yönetmenliğini Oğuz Yalçın’ın, senaryosunu ise Orhan Uslu’nun üstlendiği komedi türündeki Antep Fıstığı. Oyuncu kadrosunda Orhan Uslu, Ivana Sert, Sefa Zengin, Vural Buldu ve ünlü gazeteci – sunucu Oğuz Haksever öne çıkıyor. Hayri (Orhan Uslu) başını sürekli polisle derde sokan Gaziantepli bir adamdır. Almanya’da doğup büyümüş, babası Gaziantepli olan Simge (İvana Sert), dedesinden kalan mirası almak için Gaziantep’e gelir. Simge’nin mirası alabilmesi için tek koşul, Gaziantepli birisiyle evlenmesidir. Burada Hayri ile Simge’nin tanışmasıyla olaylar gelişir.

Mutlu Canavar Ailesi

Almanya – İngiltere ortak yapımı animasyon filmin yapımcısı ve yönetmeni Holger Tappe. Senaryosu ise Catharina Junk ile David Safier’e ait. Dört kişilik Wishbone ailesi için günler genel anlamda mutluluk getirmemeye başlayınca, anne Emma bir değişiklik olması için ailesini eğlence parkına götürür. Ancak burada bir cadının onları lanetlemesiyle bambaşka dertleri olur: Anne Emma vampire, baba Frank Frankenstein’a, kızları Fay bir mumyaya, oğulları Max ise kurt adama dönüşmüştür. Tekrar insan haline gelebilmeleri için gerçekten mutlu bir aile olmayı becerebilmeleri gerekmektedir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica