Sağlık

Sıcak havalarda dikkat etmeniz gerekenler

Sıcak havalarda dikkat etmeniz gerekenler, size ulaştırmamız gereken habercilik sorumluluğudur. Yazın en büyük problemlerinden biri artan hava sıcaklıklarının yüksek nemle birleştiğinde bunaltıcı bir etki yaratması. Üstelik bu bunaltıcı havalarda günlük yaşantımıza devam etmemiz de gerektiğinden, işimiz biraz daha zorlaşıyor. Uyarı niteliğindeki habere göre, Sıcak havalarda dikkat etmeniz gerekenler.

Sıcak havalarda dikkat etmeniz gerekenler

Özellikle çocukların, yaşlıların, kalp ve damar hastalıkları, yüksek tansiyon gibi hastalıklara sahip insanların dikkat etmesi gereken bu havalar için önlem alınması hayati önem taşıyor. Risk grubunda olun ya da olmayın alınması gereken önlemleri sizin için derledik.

Bol su için

Bol su içmenin önemine vurgu yapmak çok klişe bir başlangıç gibi olabilir ama sadece ne kadar hayati olduğunu anlatmak için atılmış bir adımdır. Sağlıklı bir insanın günde 1,5-2 litre su içmesi gerekir. Özellikle vücudunuzdaki suyun terle atıldığı bu sıcak günlerde bu gereklilik daha da artar. Susuzluk vücudunuzu halsiz düşürür ve dengenizi bozar. Sıcak havaların en büyük düşmanı bol su içmektir.

Dışarıya vakitlice çıkın

Özellikle risk grubundaki insanlar sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde dışarıya çıkmalıdır. 11.00-16.00 arasında, güneş ışınlarının dik vurduğu saatlerde serin yerlerde olmak çok önemlidir. Bu sebeple işlerinizi erkenden ya da akşam üzeri yapacak şekilde ayarlayın ve bu saatlerde vücudunuzu yormayın.

Hafif giyinin

Sıcak havalarda terinizi emecek kumaşları ve açık renkli giysileri tercih etmelisiniz. Bu sayede teriniz kolayca emilir ve açık renk giysiler güneş ışınlarını çekmez. Önemli bir diğer husus ise mutlaka güneş gözlüğü kullanma gerekliliğidir. Camları güneş ışınlarını geçirmeyen ve kalitesiz olmayan bir gözlük mutlaka gözünüzde olmalı.

Hafif yiyecekler tercih edin

Sıcak havalarda sindirim sisteminizi zorlayacak ve dolayısıyla diğer organlarınızı yoracak yemekler yemekten kaçının. Vücudunuz zaten bir kriz durumuyla başa çıkmaya çalışırken bir de üzerine o yemekleri eritmeyi, depolamayı eklemeyin. Su yönünden zengin sebzeler tüketin ve bol bol su için. Kahve, çay ve şekerli içeceklerin suyun yerini tutmadığını unutmayın.

Alkol ve kafeinden uzak durun

Alkol ve kafein vücudunuzun ısı dengesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir. Bu sebeple çok sıcak havalarda alkol tüketiminden ve kafein içerikli içeceklerden uzak durun.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica