Genel

Sıfır Atık Projesi Kocaeli Üniversitesinde seminerde anlatıldı

Sıfır Atık Projesi Kocaeli Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda gerçekleştirilen Sıfır atık Projesi çalışmaları Kocaeli Üniversitesinde anlatıldı. Sıfır Atık Projesi Kocaeli detaylar haberimizde…

Sıfır Atık Projesi Kocaeli …

Semineri 500 kişilik öğrenci grubu takip etti…

İl bazında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında; Kocaeli Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine seminer verildi. Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü’nün ev sahipliğinde Baki Komsuoğlu Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen semineri 500 kişilik öğrenci grubu takip etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda gerçekleştirilen seminerde Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,

Çevre Yüksek Mühendisi Banu Saygın Çeliker

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile TEMA Vakfı İl Temsilciliği tarafından konu hakkında bilgiler sunuldu.

“Ülke ekonomisine olan katkısı azımsanmayacak şekilde büyüktür”

Kocaeli Üniversitesindeki öğretim görevlileri ve öğrencilere aktarılması amacıyla verilen seminerde, Sıfır Atık Projesi, iklim değişikliği ve etkileri ile tasarruf yöntemleri konuları işlendi. Yapılan seminerde sunum yapan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden Çevre Yüksek Mühendisi Banu Saygın Çeliker; “İsrafın önlenmesi noktasında atıkların oluşumunun en aza indirgenmesini gerekiyor. Başta ambalaj atıkları olmak üzere kullanılmış kızartmalık yağlar, elektronik atıklar ve atık pillerin kaynağında ayrı toplanması ülke ekonomisine olan katkısı azımsanmayacak şekilde büyüktür” ifadelerini kullandı.

TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol

“Doğanın bizlere bir emanet olduğu bilinciyle hareket ederek…”

Çevre konusunda aktif çalışmalar yürüten TEMA Vakfı İl Temsilcisi Nermin Tol; “Atıkların doğaya rastgele bırakılması, kullan – at gibi düşüncesizce yapılan davranışlar sebebiyle insan eliyle doğa kirleniyor. Bunun sonucunda iklim değişiklikleri meydana geliyor. Buna karşın tasarruf tedbirleri günlük hayatımızda her daim uygulanması gerekiyor. Çevrenin, doğanın bizlere bir emanet olduğu bilinciyle hareket ederek, temiz bir şekilde gelecek nesillere teslim etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Sıfır atık projesi… yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir”

Sıfır atık; israfın önlenmesi, oluşan atığın azaltılması, atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir. Söz konusu yaklaşım, atık hiyerarşisine uygun olarak bireysel, kurumsal veya belediye genelinde uygulanabilmektedir. Bununla birlikte sıfır atık uygulamalarının daha geniş kitlelere hitap etmesi, oluşan atık miktarının fazla olması ve uygulamanın yaygınlaştırılması açısından kurumsal uygulamalar büyük önem taşımaktadır.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica