Ekonomi

Sigortacıların sorunları ve çözüm önerileri KOTO’da konuşuldu

Sigortacıların sorunları ve çözüm önerileri KOTO, Sigorta Sektörü Eş Meslek Komite Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Sigortacıların sorunları ve çözüm önerileri detaylar haberimizde…

Sigortacıların sorunları ve çözüm önerileri …

KOTO, sigorta sektörünün sorunlarını tespit etmek ve ortak görüşlerle çözüm üretmek amacıyla Sigorta Sektörü Eş Meslek Komite Toplantısı düzenledi. KOTO Sigorta Acenteleri Komitesinin ev sahipliği yaptığı toplantıya; Sakarya, Gebze ve Körfez Ticaret Odalarının sigorta komiteleri yoğun ilgi gösterdi.

İş dünyasını ilgilendiren kanun maddelerini yakından takip ederek, görüşlerini merkezi hükümetle paylaşan Kocaeli Ticaret Odası, sektörlerin mevcuttaki sorunlarına da çözüm önerileri geliştirmeye devam ediyor. İl hatta bölge bazında ortak görüş toplantıları düzenleyerek, çıktıları üst mercilere rapor olarak ileten KOTO, son olarak sigorta sektörünün sorunlarını ele aldı.

KOTO da sigortacılar birarada

Skarya, Gebze ve Körfez’den yoğun katılım…

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un, Meclis Üyeleri Medet Aydın, Nazan Topdemir Bülbül, KOTO 22. Meslek Komitesi (Sigorta Acenteleri Grubu) Başkanı Olcay İlter, Komite Başkan Yardımcısı Nurgül Moldur, Komite Üyeleri; Önder Dükmen ve Cem Serhat Dayanç ile birlikte ev sahipliği yaptığı ‘Sigorta Sektörü Eş Meslek Komite Toplantısı’na; TOBB Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi Üyeleri; Alattin Paşakaba, Cemal Türengül, Özgür Kaya, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Sigortacılık Komitesinden İbrahim Engin Adıyaman, Mertcan Korkmaz, Oktay Topçu, Mehmet Yasin Şahin, Körfez Ticaret Odası Sigortacılık Komitesinden; Ercan Yavuz, Erdoğan Sungur, Hasan Yılmaz, Mehmet Şahin, Gebze Ticaret Odası Sigortacılık Komitesinden; Yılmaz Arıcan, Cüneyt Nalbant, Fatih Kural, KOSAD Yönetim Kurulu ve KOTO üyesi sigortacılar yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erdinç Cesur

Başkan Bulut: “Ortak sorunlara ortak çözüm”

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut’un açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, KOTO 22. Meslek Komitesi Başkanı Olcay İlter’in moderatörlüğünde ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erdinç Cesur’un ‘Sigorta Şirketlerinin Dağıtım Kanalları’ konulu sunumuyla devam etti. Açılış konuşmasında, sektörü ilgilendiren konu ve sorunların ortak görüşlerle çözümlendirilmesinin önemine vurgu yapan Başkan Bulut, yoğun ilgi dolayısıyla teşekkür etti. Akabinde ortak sorunların görüşülmesine geçildi.

Günün anısına…

Sektörün sorunları…

Sigorta Sektörü Eş Meslek Komite Toplantısında; Trafik poliçesi uygulamaları ve komisyon oranları, gayri resmi çalışarak poliçe düzenleyenler, fatura tahsilat merkezleri tarafından yapılan işlemler, acentelerin sigorta firmaları işe yaptığı sözleşmeler ve maliyetleri, acentelerin işyeri açma ruhsatından muaf olma, acentelerin personel istihdam durumu konuları görüşülerek, ortak çözüm önerileri geliştirildi. Toplantı sonunda hazırlanacak olan rapor Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica