Ekonomi

Sigortası olmayanın muayene ücreti 50 Liraya çıkarıldı

Sigortası olmayanın muayene ücreti 50 Liraya çıkarıldı Sigortasızlardan alınan hekim muayene ücreti 30 lira iken Sağlık Bakanlığı tarafından 50 liraya yükseltildi. Sigortası olmayanın muayene ücreti 50 Liraya çıkarıldı detaylar haberimizde…

Sigortası olmayanın muayene ücreti 50 Liraya çıkarıldı

Yeni tarife sonucunda sağlık güvencesi olmayan 4 milyonu aşkın yurttaş etkilenecek

Sağlık Bakanlığı, Kamu Sağlık Hizmetleri Fiyat Tarifesi’ni yeniden düzenleyerek zam üstüne zam yaptı. Yeni tarife sonucunda sağlık güvencesi olmayan 4 milyonu aşkın yurttaş, muayene olmak için 50 lira ödeyecek.

“…mevcut fiyatlarda asgari düzeyde birkaç işlemde fiyat değişimi ihtiyacı” gerekçesiyle

Sağlık Bakanlığı, “mevcut fiyatlarda asgari düzeyde birkaç işlemde fiyat değişimi ihtiyacı” gerekçesiyle ‘Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi’ni tam 185 işlem için değiştirdi. Bakanlık hekim muayene ücretini 30 liradan 50 liraya çıkardı. Hekim muayene ücretleri, diş ortodonti işlemleri, madde bağımlılığı doğrulama testi, meslek hastalıkları hastanesi testleri, podoloji işlemleri, tüp bebek tedavi fiyatlarında da değişiklikler yapıldı.

Bilgisayar destekli protezleri içeren tüm diş tedavilerinde ilave ücret alınacak

Yeni tarifeye göre; diş hekimliği fakülteleri; diş hekimi, uzman ve konsültan muayenelerde işlem fiyatının yüzde 30 fazlası uygulanacak. Bilgisayar destekli protezleri içeren tüm diş tedavilerinde ilave ücret alınacak. Başka bünyeden gönderilen görüntü tetkiklerinin hekim tarafından değerlendirilmesi faturalandırılacak. Diyetisyenden talep edilen diyet tedavisi faturalandırılacak. Sperm ve yumurta hücresi dondurma işleminde her yıl için protokol yenileme bedeli olarak işlem fiyatının yüzde 50’si tahsil edilecek. Tomografiler de dahil tam 300 işlemi barındıran radyolojik görünteleme ve tedavilerinde tüm kontrast ilaç ve tek kullanımlık malzemeler ayrıca faturalandırılacak.

…gereksiz kullanılma iddialarıyla da tartışma yaratan yoğun bakım yataklarının ücreti de arttırıldı

Yeni tarifede ayrıca; özel ve devlet hastaneleri arasında kriz çıkaran, gereksiz kullanılma iddialarıyla da tartışma yaratan yoğun bakım yataklarının ücreti de arttırıldı.

“mesai saati dışında öğretim üyeleri tarafından yapılan muayenelerde 100 lira ilave ücret” alınacak

Bakanlığın “mesai saati dışında öğretim üyeleri tarafından yapılan muayenelerde 100 lira ilave ücret, diğer işlemlerde işlem bedelinin yüzde 20’sine kadar ilave ücret alınabileceği” düzenlemesi dikkat çekti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica