İGF

Siirt Belediyesi bando takımı kuruyor

Tarihi geçmişiyle pek çok ünlü isme ev sahipliği yapan ve 1930’lu yıllarda merhum Rıfat Bakır’ın girişimleriyle ilk bando takımın kurulduğu Siirt’te müjdeli haber geldi.

SİİRT (İGFA) – Siirt Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu’nun girişimleriyle Siirt Belediyesi bünyesinde bando takımı kuruluyor.

Bando takımının Siirt Belediyesi bünyesinde kurulacak olmasından duydukları memnuiyeti ifade eden vatandaşlar, özlemine kulak veren Vali Hacıbektaşoğlu’na teşekkür etti.

Siirt’te daha önce farklı meslek gruplarında renkli kişiliklerden oluşan şehir bandosunun olduğunu kaydeden vatandaşlar, Siirt Belediyesi ve Garnizon Komutanlığının bando takımı yakın bir zamana kadar da varlığını sürdürdüğünü anımsattı. Doğu Kışla’dan askeri marş eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar gelip bayrak diken bando ekibinin şehri turlayarak halkın büyük alkışlarıyla kışlaya döndüğü günleri hatırladıklarını anlatan vatandaşlar, “Yine o dönemlerde Rıfat Bakır öncülüğündeki 1930’lu yıllarda şehir bandosu klarnet ustalarının ezgileriyle önemli marşlar seslendiriyordu. Ancak zamanla şehir bandosu lağvedildi. Yakın illerin belediyeleri bünyesinde halen bando takımları mevcut. Siirt’in çok zengin kültürü sosyal ve kültürel aktivitelerle yaşatılmalıdır” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica