İGF

Siirt’e termal kaplıca tesisi hazırlığı

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Lineer Metal AŞ Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay’ın girişimleriyle Siirt’e termal kaplıca tesisi yapılacak.

SİİRT (İGFA) – Siirt’te Lineer Metal AŞ Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, beraberindeki şirket Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman, Doğan Jeotermal Grubu Başkanı Mehmet Ali Doğan, eski Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül ve girişimci Nedim Tekin ile birlikte Siirt’e bağlı Zorkaya Köyü yakınlarında yapılması planlanan termal kaplıca alanında incelemelerde bulundu.
Projenin tüm detaylarıyla yakından ilgilendiklerini kaydeden Başkan Aktay, Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ilısu Barajı’nın su tutmaya başlamasının ardından göl havzasındaki kalan Billoris kaplıcasının yakınlarında yapılan çalışmalarla sıcak su kaynağına ulaşıldığını söyledi.
Eski kaplıcanın bulunduğu alanda yapılacak termal kaplıcanın turizm alanında bölgeyi canlandıracağını dile getiren Aktay, şunları kaydetti:
“Eski Billoris kaplıcasının Siirtlilere kazandırılması için Zorkaya köyünde çok uygun bir kapı aralandı. Çok ciddi ilerlemeler sağlandı. Ciddi su rezervi elde ettik. Eski kaplıca suyundan daha kaliteli ve mineraller bakımında daha sağlıklı kaynağa ulaştık. Yakında bunu termal kaplıca olarak turizme kazandıracağız. Firma yatırımın Siirt’e kazandırılması için girişimde bulundu. Bunun bir ekonomik ve coğrafi konumu var. Türkiye’nin jeotermal turizm konusunda bölgede bir pazar boşluğu var bunu değerlendireceğiz. Önleyici sağlık hizmetleri noktasında da kaplıcanın çok önemli olduğunu herkes biliyor. Siirt’in de geçmişte kaplıcasının su altında kalmasıyla bu eksikliği bu projeyle gidereceğiz. Bu tesis aynı zamanda ekonomiyi de canlandıracak, başka yatırım alanlarını da tetikleyecek”.
Proje çalışmalarına başladıklarını dile getiren Doğan Jeotermal Grubu Başkanı Mehmet Ali Doğan, 30 yıllık jeotermal tecrübelerini Siirt’e kullanacaklarını belirterek, sağlığı ve istihdamı etkileyen bir tesisin Siirt’e katma değer katacağını söyledi. 

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica