Genel

Sima Vakfı ‘Bir öğrenci de sen okut’ sloganıyla yeni sezonu açtı

Sima Vakfı ‘Bir öğrenci de sen okut’ sloganıyla yeni sezonu açtıBayramin; “1996 yılından bu yana 23 yıl geçti ve bu 23 yılda SİMA Vakfı daha çok kenetlenerek, daha çok birbirine bağlanarak bir aile bağı oluşturmuş ve güçlü dinamik bir şekilde ayakta” dedi. detaylar haberimizde…

Sima Vakfı ‘Bir öğrenci de sen okut’ sloganıyla yeni sezonu açtı

SİMA Doğu Karadenizliler Hizmet Vakfı yeni sezonu Horon Gecesi ile açtı. “Bir öğrenci de sen okut” sloganıyla düzenlenen geceye Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy da katıldı.

Deniz Karamert- İlimizin aktif vakıflarından biri olan kuruluş tarihi olan 1996 yılından beri Kocaeli’de Doğu Karadenizlileri bir araya getirmek ve Laz kültürünü yaşatmak amacıyla hizmetlerini başarıyla sürdüren SİMA Doğu Karadenizliler Hizmet Vakfı bu yıl ki sezon açılışını Maşukiye‘de bulunan Motali Life Otel‘de Horon Gecesi konseptiyle yaptı. “Bir öğrenci de sen okut” sloganıyla düzenlenen gecede elde edilecek gelir burslu öğrenciler için kullanılacak.

Kadınlar da Horon teptiler

Vali Aksoy ve eşi de katıldı…

Katılımcıların Lazca Türküler eşliğinde horona doyduğu geceye Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve Artvin Arhavili olan eşi Hülya Aksoy, kısa süre önce tayini çıkan Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu ve eşi, Konak Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Gündoğdu ve eşi Sevgi Gündoğdu, İş adamı Medet Başlılar ve eşi Gül Başlılar, İş Adamı Ahmet Özdemir ve eşi Güzin Özdemir, Kocaeli Artvinliler Birliği Başkanı İmat Erdoğan ve çok sayıda Doğu Karadeniz kökenli davetli katıldı.

Laz yemekleri ikram edildi…

Burslu Öğrencilere gelir elde edilmek üzere organize edilen Sima Vakfı’nın Horon Gecesi konseptli programında ev sahipliğini Vakfın hem kurucu ve onursal Başkanı olan aynı zamanda şuan da Vakfın Başkanlığını yürüten Orhan Bayramin ve eşi Saadet Bayramin, Yönetim Kurulu Üyeleri, SİMA Vakfı Kadın Kolları Başkanı Dilek Günöz ve Yönetimi gerçekleştirdi. Muhteşem bir ev sahipliği örneği gösterilen gecede konuklara Karalahana Çorbası, Mısır Ekmeği, Minci tava ve Laz Böreğinden oluşan Laz yemekleri ikram edildi.

Horon bir kültürdür

Bol bol horon tepildi…

Gecede ilk olarak Korhan-Haluk ikilisi sahne aldı. Ardından sahneye çıkan Karadenizli Sanatçı Murat Güven söylediği Lazca ve Türkçe şarkılarla davetlilerin kulaklarının pasını sildi. Lazca türküler eşliğinde bol bol horon oynanırken pistte hiç boş kalmadı. Vali Hüseyin Aksoy’un Artvin Arhavili olan eşi Hülya Aksoy’da bir ara piste çıkarak hemşerileri ile horon oynadı. Gecede sahne alan Crossdouzer Spor Salonu Dans Eğitmenleri Rezzan-Ramazan Uzer çifti de Tango Gösterileri ile büyük alkış aldı. Gecenin finali hep birlikte söylenen İzmir Marşı ile yapıldı.

Bayramin: “tüm gelir burslu öğrencilere kullanılacak”

Gecede kısa bir konuşma yapan SİMA Doğu Karadenizliler Vakfı Başkanı Orhan Bayramin; “1996 yılından bu yana 23 yıl geçti ve bu 23 yılda SİMA Vakfı daha çok kenetlenerek, daha çok birbirine bağlanarak bir aile bağı oluşturmuş ve güçlü dinamik bir şekilde ayakta. Bunda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Böylesi geceler eğlence niteliği arz eden gecenin ötesinde birliğimizi, beraberliğimizi, bütünlüğümüzü pekiştirdiğimiz gecelerdir. Çok sevdiğimiz kentimizi, örf ve adetlerimizi, ananelerimizi, kültürümüzü, Lazcamızı, gelecek nesillere aktarmak için idame mecburiyetimiz olduğunu biliyoruz ve o gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu gecemizin tüm geliri burs verdiğimiz öğrencilerimiz için kullanılacaktır. Bundan sonra da 2 ayda bir böyle gecelerimiz olacak. Bu Vakfı yaşatmanız için sizlerin de desteğini bekliyoruz. İleri de daha büyük projeler yapacağımızı da bu akşam sizlere müjdelemek istiyorum. Böyle güzide bir topluluğa hitap etmekten büyük onur duyuyorum, katılımınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Aksoy: “bu birlikteliği sağlamak önemli”

Gecede kısa bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, SİMA Vakfı bugüne kadar önemli faaliyetlere imza attı. Önemli olan kültürünü yaşatmak, genç kuşakları geçmiş kültürlerle buluşturmak ve bir arada olarak yeni nesile onları aktarabilmek. Birlikte olmak güzel, bu birlikteliği sağlamak büyük önem taşıyor. Bu anlamda bu birlikteliğin oluşmasında katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim de memleketim Trabzon, eşim Arhavili. Rize Hemşin İlçesinin kurucu Kaymakamlığını yaptım, Pazar’da da 1 yıla yakın Kaymakam vekilliği görevinde bulundum. Bende o bölgede 2 yıl çalıştım. Dolayısıyla ben de aynı bölgenin, aynı kültürün içerisinde yetişen, büyüyen, yaşayan biri olarak sizlerle bu akşam burada olmaktan memnuniyet duyduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Katılan, katkı sunan herkese de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sima Vakfı Yönetim Kurulu
Başkan Orhan Bayramin, Ahmet Özdemir, Gülin Başak, Saffet Uygun, Göksel Gülen, Esat Kaboğlu ve Bahri Odabaş.

Sima Vakfı Kadın Kolları
Başkan Dilek Günöz, Güzin Özdemir, Gül Başlılar, Reyhan Topal, Ayla Al, Nevin Gülen, Nevin Atay, Emine Bayramin, Gülay Burhan ve Hanife Köroğlu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica