Genel

Sınav sonuçları açıklanmadan önce seçildiği sosyal medyadan açıklandı

Sınav sonuçları açıklanmadan önce seçildiği sosyal medyadan açıklandı Yalnızca 10 öğretim üyesi, üniversitenin yaptığı yazılı sınava girmeye hak kazandı. Gazi Üniversitesi’nde görev yapan bir akademisyen, yazılıya hazırlanan hocaya, ‘Boş yere sınava giriyorsun. Alınacak isim belli’ dedi. Sınav sonucunu ise dün açıklandı. Sınav sonuçları açıklanmadan önce seçildiği sosyal medyadan açıklandı detaylar haberimizde…

Sınav sonuçları açıklanmadan önce seçildiği sosyal medyadan açıklandı

“Boş yere sınava giriyorsun. Alınacak isim belli”

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, 28 Aralık 2017 tarihinde bir kişilik araştırma görevlisi kadrosu açıldığını duyurdu. Yalnızca 10 öğretim üyesi, üniversitenin yaptığı yazılı sınava girmeye hak kazandı. Gazi Üniversitesi’nde görev yapan bir akademisyen, yazılıya hazırlanan hocaya, ‘Boş yere sınava giriyorsun. Alınacak isim belli’ dedi. Sınav sonucunu ise dün açıklandı. Kadro, TBMM Anayasa Komisyonu üyesi AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun eski basın danışmanı Zeynep Berre Özçelik ile dolduruldu.

“Türk Basınında İslam ve Radikal İslam Haberlerinin AK Parti Öncesi ve Sonrası Dönemde Karşılaştırmalı Analizi”

Gazi Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün açtığı bir kişilik araştırma görevlisi kadrosuna 17 kişi başvurdu. 10 kişi ise üniversite bünyesinde yapılan yazılı sınava girmeye hak kazandı. Zeynep Berre Özçelik’te ALES ve YDS sınavının ortalaması (81,974) ile dördüncü sırada yazılı sınava girmeye hak kazananlar arasında yer aldı. Yazılı sınavın etkisi yüzde 30’du. Özçelik’in önündeki isimleri geçebilmesi için onlardan en az 30 puan yüksel alması gerekiyordu. Öyle de oldu. ALES ve YDS sınavına göre ilk ikide yer alan isimlere yazılı sınavdan 56,66 puan verilirken, Özçelik’e 86,66 puan verildi. Böylelikle açılan kadroya Özçelik alınmış oldu. Özçelik’in Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) çalıştığı ve lisans eğitimini “Türk Basınında İslam ve Radikal İslam Haberlerinin AK Parti Öncesi ve Sonrası Dönemde Karşılaştırmalı Analizi” tezi ile tamamladığı öğrenildi.

“Kazanacak olan ‘referanslı’ aday dördüncü sıradaki adaydır”

İletişim fakültesinde ise yazılı sınav sonucu açıklanmadan günler öncesinden boş kadroya alınacak ismin konuşulmaya başlandığı öğrenildi. 29 Ocak günü Temiz Akademi isimli twitter hesabından, “Sayın Cumhurbaşkanımız torpile karşı net bir açıklama yapmışken Gazi Üniversitesi’nde neler oluyor?” denilerek bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler dikkat çekti: “02 Şubat 2018 tarihinde açıklanacak olan Gazi Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Araştırma Görevlisi kadrosu sınavı ön değerlendirme sonucu ektedir. Sınav kağıtları henüz değerlendirilmemişken buraya not düşüyoruz. Kazanacak olan ‘referanslı’ aday dördüncü sıradaki adaydır. Lütfen hak yenmesin. Yetkililere duyurulur.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica