Bilim-Teknoloji

Sınava girecek öğrencilere ulaşım ücretsiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi 4 Haziran Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş, Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi, Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi ve Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yüksek Öğretim Sınavlarında adayların sınav giriş belgelerini göstererek otobüs ve raylı sistemlerden ücretsiz yararlanabilecek.

ANKARA (İGFA) – Öğrenci dostu uygulamalarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, sınav dönemlerinde de öğrencileri yalnız bırakmıyor.

ABB 4 Haziran Pazar günü gerçekleşecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) ve Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yüksek Öğretim Sınavı’nda (STS) adaylar ile görevli eğitmenlerin sınav alanlarına gidişlerini kolaylaştırmak amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

 SINAV GÜNÜ TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ

EGO Genel Müdürlüğü, LGS, YDUS, DUS ve STS’ye girecek adayların mağdur olmamaları amacıyla 16 güzergâhta toplam 45 ilave servis sağlayacak. İlave servis bilgileri “ego.gov.tr” adresi üzerinden öğrenilebilecek.

Sınav günü ANKARAY, 08.00-21.00 saatleri arasında 6 trenle 6 dakikada bir hizmet verecek. Ankara Metrosu ise 06.00-12.00 saatleri arasında 18 trenle 9 dakikada bir, 12.00-19.30 saatleri arasında da 22 trenle 7 dakikada bir çalışacak.

Sınavlara katılacak adaylar, EGO’ya ait toplu taşıma araçlarından sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla ücretsiz yararlanabilecek. Veliler ve görevli öğretmenler de sınav gününde toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanabilecek.     

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica