Genel

Sırf yerli milli duruş sergilediler diye edilmedik hakaret bırakmadılar

Sırf yerli milli duruş sergilediler diye edilmedik hakaret bırakmadılar Erdoğan, AKM’nin yıkılması için, “İstediğiniz kadar bağırın, çatlayın, patlayın, bak yıktık. Muhteşem bir opera binasını çok amaçlı olarak yapıyoruz” ifadesini kullandı. Sırf yerli milli duruş sergilediler diye edilmedik hakaret bırakmadılar detaylar haberimizde…

Sırf yerli milli duruş sergilediler diye edilmedik hakaret bırakmadılar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘İstanbul Yeditepe Bienali’nin Ayasofya’da düzenlenen açılış törenine katılarak, bir konuşma yaptı. Erdoğan, CHP’ye tek parti döneminde Sur içinde 300 medreseyi kapatmak ve bazı camileri ahıra çevirmek suçlamasında bulundu. ‘Bazı’ olarak nitelendirdiği sanatçıları da eleştiren Erdoğan “Tepeden inmeci, baskıcı, jakoben anlayış bugün de bazı sanat çevrelerinde sürüyor. Çapulcularla kol kola yürümedikleri, vandallığa prim vermedikleri için sanatçılarımızın tehdit edildiğini biliyoruz. Gezi’de yaptıklarını Zeytin Dalı için bölgeden giden sanatçılarımıza yaptılar. Bunlar zihniyet itibariyle modern bedevilerdir. Bunların gözünde vatana ihanet etsen bile menfaat grubuna ihanet etmediğin sürece makbulsün” dedi.

Müzeleri hem övdü, hem yerdi…

Duygusalım, heyecanlıyım. Kendi alanında dünyada bir ilk olan Yeditepe Bienali’nin gelenekli sanatlarımızın tanıtımında çok önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. İstanbul gibi her köşesi ayrı bir medeniyetin eserleriyle dokunmuş kadim bir şehrin kendisi sanat galerisidir. Hayatın sakinleri tarafından fark edilmese de bu şehir devasa bir müzedir. Önümüzdeki 45 gün boyunca düzenlenecek sergi, seminer, panel ve konferansların, müzik dinletilerinin şehrimizin kültür hayatına canlılık katacağına inanıyorum.

Yine iftira atmayı ihmal etmedi!..

Türkiye uzun yıllar kültür sanat tarih deyince kısır ve dar bir bakış açısının esiri olmuştur. Batı’dan ziyade Batı’cı ve milletin değerleriyle kavgalı bu zihniyet ecdadın bize bıraktığı mirasın kıymetini bilememiştir. Tarihi camilerin bir kısmı müzeye aynen burası gibi maalesef bir kısmı da ahıra çevrilmiştir. Sadece sur içinde ne yazık ki tek parti döneminde 300’ü aşkın mescit yok edilmiştir. Sur içi derken Fatih’i kastediyorum.

“Bunların lümpen mahalle kabadayılarından farkları yoktur”

Bu tepeden inmeci, baskıcı, jakoben anlayışın bugün de bazı sanat çevrelerinde devam ettiğine inanıyoruz. Kendi ideolojilerini paylaşmayan sanatçılara yönelik en şiddetli saldırılar yine bunlardan geliyor. Gezi olaylarına destek vermeyen sanatçıların neler yaşadıklarını biliyoruz. Bunlar milletimizden yedikleri onca şamara rağmen akılları başlarına toplamıyorlar. Gezi’de yaptıklarını Afrin için bölgeye giden sanatçılarımıza yaptılar. Bugün aynı ahlaksızlığı aynı haydutluğu sergilediler. Sanatçılarımızın Mehmetçiğe moral vermesine dahi tahammül gösteremediler. Sırf yerli milli duruş sergilediler diye edilmedik hakaret bırakmadılar. Bunların lümpen mahalle kabadayılarından farkları yoktur.

“Cumhuriyet tarihi boyunca bir tane eser ortaya koyun be”

Şimdi Atatürk Kültür Merkezini Türkiye’nin bir numaralı opera binası olarak yapıyoruz. Buna da biliyorsunuz çok bağırdı o Geziciler. İstediğiniz kadar bağırın, çatlayın, patlayın, bak yıktık. Ve inşallah kısa zamanda da orada dünyada sayılı muhteşem bir opera binasını çok amaçlı olarak yapıyoruz. Aynı şeyi Ankara’da yaptık. Cumhuriyet tarihi boyunca bir tane eser ortaya koyun be. Demek ki bizi beklediler.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica