İGF

Şişecam yeni yatırımlarla ihracat pazarında büyüyor


Dört kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla cam ve kimyasallar alanlarında küresel bir oyuncu olan Şişecam, ana faaliyet alanlarında ilk 3 oyuncudan biri olma vizyonu doğrultusundaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

BURSA (İGFA) – Camın tüm temel alanlarında faaliyet gösteren tek global şirket olan Şişecam, küresel cam ligindeki oyun kurucu pozisyonunu güçlendirmek için cam ambalaj alanında Macaristan’da işletme sermayesi gereksinimleri dahil 255 milyon Euro tutarında yatırımla iki fırınlı bir cam ambalaj tesisi kurma kararı aldı.

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, Şişecam’ın güçlü küresel hedeflerine farklı faaliyet alanlarında sürdürülebilir değer yaratan büyüme odağındaki yeni yatırım hamleleriyle yürüdüğünü söyledi. 1935 yılında Türk cam sanayiini kurma misyonu ile başladığımız yolculuğumuzu bugün cam ve kimyasallar alanlarında küresel bir oyuncu olarak sürdürdüklerini ifade eden Kırman, “Her dönem olduğu gibi, küresel salgının yarattığı belirsizlik ortamında da şirketimizle birlikte tüm ekosistemimize değer katacak önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Ülkemizde artan düzcam talebini karşılamak ve girdi verdiğimiz sektörlerin gelişimini desteklemek için 2 yeni float hattı yatırımı yapmayı ve bugün 2 milyon ton olan düzcam üretim kapasitemizi varolan hatlarımızda soğuk tamirlerle gerçekleştireceğimiz kapasite artışları ve yeni hat yatırımları ile birlikte 2,5 milyon ton seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Avrupa’daki ilk cam ambalaj üretim tesisi yatırımımızı da Macaristan’da hayata geçireceğiz. Böylece, cam ambalaj pazarında Avrupa’daki ayak izimizi genişletirken, ülkemizin küresel cam ticaretindeki varlığının güçlenmesine de önemli ölçüde katkı sağlayacağız” diye konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica