Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Sivas’ta iki fidan birlikte büyüyor

Sivas Orman İşletme Müdürlüğü, orman varlığını artırmak ve fidan kültürünü aşılamak amacıyla gerçekleştirdiği farkındalıkta, 2020 yılında her doğan bebek için 8 bin adet fidan toprakla buluşturdu.

SİVAS (İGFA) – Doğayı yeşillendirmek için Sivas’ın her karış toprağında fidan dikimine önem veren Sivas Orman İşletme Müdürlüğü, Sivas Valiliği himayelerinde başlatılan “İki Fidan Birlikte Büyüyor” projesini hayata geçirdi. Tavra Deresi Ağaçlandırma Sahası’nda 2020’de her doğan bebek için 8 bin adet fidan toprakla buluşturdu. Projeyle, her doğan bebeğin kendisiyle beraber adına dikilen fidanları da büyüyecek.

Sivas Orman İşletme Müdürü Sefa Duman, projeye katılan ailelere, doğan bebeklerin isimlerinin yer aldığı “İki Fidan Birlikte Büyüyor” belgelerinin adreslere  gönderilmeye başlandığını açıkladı.

Projenin 2021 yılında da uygulanacağını, fidan dikimlerine ise Serpincik bölgesinde devam edileceğini belirten Müdür Duman, Yıldızeli Orman İşletme Şefliği sınırları dâhilinde sarıçam gençleştirmesi, toprak işlemesi ile çit ihatası çalışmaları gerçekleştirdiğini kaydetti. Duman, Akpınarbeleni mevkiinde bulunan 662 ve 663 numaralı bölmelerde çap boy artımını tamamlayarak idare süresini doldurmuş,  olgunluk çağına ulaşmış ve ormanda sürekliliği sağlamak, gelecek nesillere daha iyi ormanlar bırakmak amacıyla gençleştirilmesi zorunlu hale gelmiş 68,9 hektar sarıcam orman alanında Tabii (Doğal) Tensil (Gençleştirme) çalışmasının yapıldığını sözlerine ekledi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica