Genel

Sivillere yargı muafiyeti getiren KHK için CHP AYM yolunda

Sivillere yargı muafiyeti getiren KHK için CHP AYM yolunda CHP, 696 sayılı KHK ile getirilen “sivillere yargı muafiyeti”nin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, yarın açıklama yapacak. Sivillere yargı muafiyeti getiren KHK için CHP AYM yolunda detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Sivillere yargı muafiyeti getiren KHK için CHP AYM yolunda

CHP, “darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması” için hareket eden sivillere yargı muafiyeti getirilmesinin iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.

Bugün saat 10.45’te başvuru dilekçesini verecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’in, bugün saat 10.45’te, Anayasa Mahkemesi’ne başvuru dilekçesini vereceği ve açıklama yapacağı belirtildi.

KHK’ya sonradan eklenmişti…

696 sayılı KHK’nin 121’inci maddesi ile 6755 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum; ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanun”un 37’nci maddesine şu ifade eklenmişti:

“resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde…”

“Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın; 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da; birinci fıkra hükümleri (görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz) uygulanır.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica