Siyaset

Siyasetçi yakınları bu paraları nereden kazandı

Siyasetçi yakınları bu paraları nereden kazandı İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelerle ilgili, “Ahlaki olarak siyasetçilerin yakınları ne yapmaları gerekiyorsa onu yapmalılar. Diğer yandan bu miktar paraların, kanunlarımızda olmasa dahi kamu vicdanını tatmin etmek açısından nasıl ve nerelerden kazanıldığını da açıklamaları gerektiğini düşünüyorum” dedi. Siyasetçi yakınları bu paraları nereden kazandı detaylar haberimizde…

Siyasetçi yakınları bu paraları nereden kazandı

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başkanlık Divanı toplantısı sonrası Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin ivedilikle tedbir alması gereken konuların başında ekonominin geldiğini belirten Çıray, Rıza Sarraf sorununun, Türkiye’nin ekonomik sorunlarının üzerine tuz biber ektiğini söyledi. Çıray “AK Parti hükümetlerinin yanlış ekonomi politikaları artık vatandaşlarımıza zam ve pahalılık olarak yansımaktadır. Hiç kimse AK Parti’nin yanlış iç ve dış politikaları sonucu ortaya çıkan zam ve zulme, ‘dış kaynaklı komplo’ demek hatasını göstermesin. Bu bir bahanedir. Feneriniz, Amerikan Merkez Bankası olmuşsa, o zaman yerli ve milli olmaktan söz edemezsiniz. Her kuruşluk kur artışı, Türkiye’ye 4,3 milyar lira olarak yansıyor” dedi.

Davanın ekonomi ve dış politikayla ilgili sonuçları olabilecektir

Rıza Sarraf davasının, ekonomi ve dış politikayla ilgili sonuçları olabileceğine dikkat çeken Çıray “İYİ Parti olarak biz, Rıza Sarraf davasının negatif etkilerinin, özellikle bankacılık sistemimiz üzerinden tüm finans dünyamızı derinlemesine etkileyebileceği konusunda, AK Parti’nin ekonomi yönetimini uyarmayı yapıcı muhalefet anlayışımızın bir gereği olarak görüyoruz” ifadesini kullandı.

“Bu paralar nasıl kazanıldı?”

Çıray, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarının para transferleriyle ilgili iddialarına ilişkin ise şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelerin; hukuki değerlendirmesinden daha çok bir tutum ve ahlaki değerlendirmeyle yorumlanması gerektiğine inanıyoruz. Bu iddiaların, dekontlar gösterildiğine göre doğru olduğu anlaşılmaktadır. Dolayısıyla ahlaki olarak siyasetçilerin yakınları ne yapmaları gerekiyorsa onu yapmalılar. Diğer yandan bu miktar paraların, kanunlarımızda olmasa dahi kamu vicdanını tatmin etmek açısından nasıl ve nerelerden kazanıldığını da ifade etmeleri gerektiğini düşünüyorum.”

“İtham Erdoğan’a değil”

Çıray, “Bu durumda Erdoğan’ın ne yapması gerekir?” sorusuna da, “Burada itham Sayın Erdoğan’a değil. İtham, ona yakın olan bazı kişilerle ilgili. Bu konudaki polemiğe biz bir yorum yapmak istemeyiz. Karar kendilerinin. Türkiye’nin ekonomisi, milli güvenliği ve sosyal hayatı için bu kadar önemli olan iddiaların; o seviyede tartışılmasını, bir kayıkçı kavgasına dönüştürülmesini olumlu bulmuyoruz. Biz, gerçekler ve olgular üzerinden siyaset yapmayı tercih ediyoruz” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica