Mecit Ünal

Siyasetin parlayan yüzü Fatma Kaplan Hürriyet

Siyasetin parlayan yüzü Fatma Kaplan Hürriyet 2009 yılından bu yana resmi siyasetin içinde yer almaya başladı. İzmit ilçe yöneticiliği yaparken bile mahalle temsilci gibi çalışmaktan gocunmadı. Siyasetin parlayan yüzü Fatma Kaplan Hürriyet yorum/haber

Siyasetin parlayan yüzü Fatma Kaplan Hürriyet

Siyaset; bir insanın günlük yaşamının bir parçası olunca, yoğun insan tanıma fırsatınız oluyor.

Fatma HÜRRİYET, benim bu süreç içinde tanıdığım yol arkadaşlarımdandır.

Tanıdığım kadarıyla tarif edecek olursam; genç, dinamik, çalışkan, tuttuğunu koparan, bildiğinde inatçı, kaprisi olmayan, üreten, candan, samimi, sıcakkanlı ve karşısında ki ile çabuk iletişim kurabilen bir kardeşim.

2009 yılından bu yana resmi siyasetin içinde yer almaya başladı. İzmit ilçe yöneticiliği yaparken bile mahalle temsilci gibi çalışmaktan gocunmadı.

Cumhuriyet Halk Partisinin 2014 yerel seçimlerinde, İzmit Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu… İşte o yapılan önseçimin sonucunda eski egemenler ipi göğüslemiş gözükseler de, o önseçimin kazananı ve parlayan yıldızı Fatma Kaplan Hürriyet olmuştu.

Fatma kardeşim; çalışmalarının ana merkezine kendini değil, örgütünü koymuş; “Adama göre seçim kazanmak artık geride kaldı ve halkta karşılık bulamayacaktır. Kimse, kendini partinin üstünde görmesin. Yoksa ülke ayağımızın altından kayıp gidiyor. İsimler gelip geçicidir. Kalıcı olan partimizdir. Sonsuza kadar gidebilecek kurumsal yapıdır. Artık ben değil, ‘BİZ’ demek zorunluluğumuz var. Örgütü hiçe sayarak, kendini örgütün üstünde görerek yol alamayız. Örgütümüzün ürettiği projeler ve organizasyonlarla biz bu seçimi kazanırız” diyen birisidir.

Parlayan yıldız, vermiş olduğu kibirsiz mücadele sonunda hak ettiği siyasi hedefini en onurlu noktasında yakaladı.

2015 yılının genel seçimlerinde, gerek 7 Haziran ve gerekse de 1 Kasım da Partinin 1. Sırasından aday gösterildi. Bu da gösteriyor ki, bazı insanların karşılık beklemeden verdikleri mücadele hak ettikleri mevkie ulaştırıyor.

Şöyle siyasetin ilimizde ki geçmiş dönemlerine bir bakacak olursak, Fatma hanımın, İzzet Çetin’den sonra en aktif milletvekili olduğunu görürsünüz.

İz bırakmayanların başında Sefa Sirmen gelirken onu takip eden de yardımcısı Hikmet Erenkaya’dır. Milletvekilliği yaptıkları dönemde birer bürokrattan hiçbir farkları olmadı. Sadece protokol doldurdular.

Oysa Fatma Hanım hiçte öyle bir vekil olmadı. Kadın haliyle bütün emek mücadelesinin en göbeğinde yer aldı.

Diğer bir iz bırakan meclis mücadelesinde asgari ücretin 2 bin lira net olması için kanun teklifi veren gurubun içinde yer almasıydı.

En sıcak iz ise, Erken (baskın) seçim kararı sonrası parti kararıyla demokrasiye kurulan tuzağı bertaraf etme hareketinin içinde yer alan isimlerden biriydi…

Ülkenin içinde bulunduğu durumu geleceklerine ipotek eden şer ittifakı İyi Partiyi seçime sokmamak için çok ince hesaplarla baskın seçim tarihi belirlemişti. CHP’nin demokrasi mücadelesi bu çirkin tuzağı bozdu. Bu çirkin tuzağı bozanlara yürekten teşekkürler.

Saymakla bitmeyen emek mücadelesinin kadın direnişçisi benim gözümde yine ve yeniden Kocaeli listesinin 1. Sırasını hak ediyor.

Kutluyorum canım kardeşimi…

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica