Siyaset

Siz Fetö’nün ayağına gidersiniz Ben ayağıma getiririm

Siz Fetö’nün ayağına gidersiniz Ben ayağıma getiririm İnce; “Üçte biriniz FETÖ’nün emrine girmişsiniz. Şimdi de Erdoğan’ın emrine girmişsiniz. Siz siyasi partilerin değil Türk milletinin askerisiniz” dedi. Siz Fetö’nün ayağına gidersiniz Ben ayağıma getiririm detaylar haberimizde…

Siz Fetö’nün ayağına gidersiniz Ben ayağıma getiririm

Açıklamalar Nevşehir den…

CHP‘nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Nevşehir’de yaptığı mitingde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Her eve bir Binali lazım”

Başbakan Binali Yıldırım’a yanıt veren İnce, “Bu yoğun kampanya sürecinde beni güldüren, eğlendiren isim Binali Yıldırım. Uçağa giderken diyorum ki bana konuşmasını açın. Her eve bir Binali lazım.” Dün, “Muharrem İnce, sen FETÖ’yü getirecek misin, getirmeyecek misin” demiş, demek ki o da kazanacağıma inanmış. Sayın Binali Yıldırım, sizinle benim aramda bir fark var. Siz FETÖ’nün ayağına gidersiniz, ben ayağıma getiririm” dedi.

İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

“Devlete de ince ayar lazım”

Erdoğan bana komik adam diyor. Ben gülümsüyorum çünkü insanları seviyorum. Gülümsemekle komiklik arasında ince bir zeka vardır. Devlete de ince ayar lazım. 24 Haziran akşamı kim komik, kim değil, bu millet gösterecek.

Gandi…

Gandi diyor ki, “Önce seni önemsemezler, sonra gülerler, sonra kıskanırlar en sonunda gelirler sana yenilirler’ En sonunda olacağı bu.”

“Siyasi faaliyete katılırsa ihraç edilir diyor”

“Erdoğan beni eleştiriyor. Masanın birinde ordu komutanı oturuyor bir general. Partililer alkışlarken bu general de alkışlıyor. Size soruyorum ben Cerrahpaşa dekanını ziyaret ettim diye görevden aldılar. Disiplin kanununun 20.maddesi o alkışı yasaklıyor. Siyasi faaliyete katılırsa ihraç edilir diyor.”

“30 Ağustos’ta ilk emekliye ayıracağım general o olacak”

“Erdoğan, o generali ihraç edecek misin? 30 Ağustos’ta ilk emekliye ayıracağım general o olacak. 81 milyonun huzurunda söylüyorum. Senin apoletlerini sökmezsem ben de Muharrem İnce değilim. Böyle bir şey yapamazsın. Türk ordusunun düştüğü duruma bak. Kimsiniz siz? Üçte biriniz FETÖ’nün emrine girmişsiniz. Şimdi de Erdoğan’ın emrine girmişsiniz. Siz siyasi partilerin değil Türk milletinin askerisiniz.”

“Hem 40 yaşını geçip hem üniversiteyi bitireceksin”

“İçinizde 39 yaşında biri varsa cumhurbaşkanı olamaz. Anayasa öyle diyor. 41 yaşında lise mezunuysan senden de cumhurbaşkanı olmaz. Hem 40 yaşını geçip hem üniversiteyi bitireceksin. Üniversiteyi bitirmemek ayıp mı? Değil. Ama 4 yıllık üniversiteyi bitirmeyip yalan söylemek ayıp. Benim itirazım yalana. Ameliyat olacaksınız, doktorun diplomasını sordunuz ‘kem küm’ etti. Siz ameliyat olur musunuz?”

“Şimdi ben bunun apoletlerini sökmeyeyim de ne yapayım?”

Muharrem İnce, mitingde Erdoğan’ı alkışlayan generali izlettikten sonra “Şimdi ben bunun apoletlerini sökmeyeyim de ne yapayım?” dedi. İnce, daha sonra Bekir Bozdağ’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bülent Arınç’ın, Hayati Yazıcı’nın Fetullah Gülen hakkında söylediklerini de izletti.

“Kötü insanlar”

“2013’te Aziz Yıldırım’a başarılar dilerim yazmışım. FETÖ’ye karşı mücadele ederken yazmıştım. Onu alıp şimdi yazmışım gibi yazıyor. Bunlar kötü insanlar.”

Ücretli ve ücretsiz köprüler…

“Bayramda ücretsiz olan köprü var olmayan köprü var.”

“Erdoğan’ın yaptığı köprünün parası yabancılara gidiyor”

“Demirel’in yaptığı köprüden ücretsiz geçiyorsun, Erdoğan’ınkinden ücretli geçiyorsun. Demirel’in yaptığından 11 liraya geçerken Erdoğan’ın yaptığından 114 liraya geçiyorsun. Demirel’in yaptığı köprünün parası Hazine’ye, Erdoğan’ın yaptığı köprünün parası yabancılara gidiyor.”

“Sende ne yerlilik ne millilik kalmış”

“Saraydaki mermerler nereden? Hindistan’dan. Anıtkabir’in mermerleri Osmaniye, Afyon ve Bilecik’ten. Sende ne yerlilik ne millilik kalmış.”

“Ama kindar nesil olmamalı”

“Dindar nesil yetiştirmesine hiç itirazım yok. Ama kindar nesil olmamalı. Biz bilgisayarı, dünyayı iyi öğretmeliyiz. Özgür nesil üretmeliyiz.”

“Slogan şu; çocuk kreşe, kadın işe”

“100 çalışandan 32’si kadın. Bunu 50’ye 50 yapmamız lazım. Çocuğun bakımından başlayacağız. Her mahalleye bir kreş açacağız. Slogan şu; çocuk kreşe, kadın işe. Her aileye bir ev, her eve bir maaş…”

“Kime ihale vermek istiyorsa kanunu değiştiriyor”

“Kamu İhale Kanununu 180 kere değiştirdin. Sana ihale vermek istiyorsa değiştiriyor. Baktı olmuyor bir daha değiştiriyor. Türkiye’nin üç buçuk tarafı denizlerle çevrili ama atıl. Sanayi, meralar atıl. Onları devreye sokacağız. Benim bir sihirli sayım var. Sihirli sayım ne biliyor musunuz 29. 29 nedir? Türkiye’nin yaş ortalaması. Siz Türkiye’nin tam ortasısınız. Bu sayı Avrupa’da 40. Bu en büyük güç işte. Bunlarla başaracağız.”

“Bana laf söylediğin zaman eleştiririm”

“Cumhurbaşkanı meydanlara gelip herkesle kavga etmeyecek. Kavga ettiğin zaman bak dolar yükseliyor. Bana laf söylediğin zaman eleştiririm o ayrı. Altta kalamam hiç kimse kusura bakmasın.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica