Genel

Siz kimden hesap soruyorsunuz

Siz kimden hesap soruyorsunuz Halk Arenası, Çanakkale ruhunu binlerle yaşatıyor. Uğur Dündar’la Halk Arenası bu gece ‘Adalet Kurultayı’nın yapıldığı Çanakkale’den canlı yayınla ekranlara geldi. SÖZCÜ yazarı Sinan Meydan, Büyük Taarruz’u hatırlattı, Mehmet Akif’in istismar edildiğini söyledi, Mehmet Akif’ten utanın” dedi. Siz kimden hesap soruyorsunuz detaylar haberimizde…

Siz kimden hesap soruyorsunuz

CHP’li Erdoğdu Adalet Kurultayı’na yönelik eleştirilere yanıt verdi. Hüsnü Bozkurt, Ege’deki adaların işgal altında olduğunu söyledi, ”Milletinden korkan Başkomutan mı olur?” dedi. Uğur Dündar, tutuklu gazetecileri selamladı, “SÖZCÜ’ye yapılan zulmü kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar’la Halk Arenası, ‘Adalet Kurultayı’nın yapıldığı Çanakkale’den Halk TV seyircilerine merhaba dedi.

Usta gazeteci CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ile Sözcü yazarı ve tarihçi Sinan Meydan’ı konuk etti. Programda, Milli Mücadele yılları, CHP’nin Adalet Kurultayı ile Ege adalarındaki Yunan işgali ön plana çıktı.

Uğur Dündar: 30 Ağustos’a borçluyuz

SÖZCÜ yazarı Uğur Dündar “Biz burada özgürce oturuyorsak küçümsedikleri 30 Ağustos’a borçluyuz. Yatıp kalkıp Atatürk’e dua etmeliyiz” dedi.

CHP’nin Adalet Kurultayı’nın itibarsızlaştırılmak istendiğine işaret eden “Kurultayı itibarsızlaştırmak için çarpıtıyorlar. Ellerinden geleni ardlarına bırakmayan anlayış çeşitli çarpıtmalarla gayretlerini sürdürüyor” dedi.

Sinan Meydan: Mehmet Akif’ten utanın

SÖZCÜ yazarı ve tarihçi Sinan Meydan ise Büyük Taarruz’u işaret ederek “Mehmet Akif son röportajında ne diyor? “Allahım ne muazzam zaferdi o’ ortalık hercümerç oldu… “Beş altı saat içinde bir başka dünya doğdu…” Bu ifadeler Akif’e ait işlerine gelince Akif’i istismar edenler işlerine gelmediği için bu en bilinen röportajından söz etmezler. Mehmet Akif’ten utanın” dedi.

Erdoğdu: Onlar teröristse biz de teröristiz

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise Adalet Kurultayı’na yönelik eleştirilere yanıt verdi.

“Onlar kadar kötü olmak için istemem. Allah Şer’lerinden korusun” diyen CHP’li vekil “‘Erdoğdu teröristin önde giden olduğunu itiraf etti’ dediler. Abe Allah’tan korkmazlar. Ben bu insanların geçmişini bilirim dedim. Ahmet Şık ‘Bana FETÖ’cü diyen kendisi teröristtir’ diyor. Gökmen Ulu temiz bir insandır. Çocukları esir tutmuşlar. ‘Bunlar teröristte biz de teröristiz’ diyorum. Olar da manşet atmışlar” dedi.

Nazım Hikmet’in ünlü Vatan Haini şiirinden bölümler okuyan Erdoğdu “Biz buna boyun eğmeyeceğiz. Bizim vicdanımızı esir alamayacaksınız. Parsel parsel verenler dururken, damatlar tutuklanmazken isyan etmeyeyim mi?

FETÖ’cüler kendilerini güçlü sanıyorlardı. İlker Başbuğ’u hapse attıran kişiye arabayı sen vermedin mi? ‘Beni affetsin’ diyorlar o zaman bütün FETÖ’cüler beni affetsin desin. Akademisyenleri işten attınız, milleti hapse attınız. Kendinize ve damatlarınıza geldiğinizde gıkınız çıkmadı.

FETÖ’cüler de kendilerini güçlü sanıyorlardı. O FETÖ’cüler de güçlü hissediyorlardı. Sizin de sonunuz aynı olacak” diye konuştu.

Uğur Dündar: kızıyorum ama…

Araya giren Uğur Dündar “Kızıyorum ama kendimi tutacağım. FETÖ tehlikesini yıllar önce söyledik. Şimdi ‘aldatıldık’, ‘CHP FETÖ’cüdür’ filan… Yapmayın Allah aşkına. Siz kimden hesap soruyorsunuz?” dedi.

Erdoğdu: Size dünyalıktan verdi diye imanınızı kurban etmeyin

Ergenekon kumpası sürecinde intihar eden Yarbay Ali Tatar’ı hatırlatan Erdoğdu, “Ali Tatar’a İftira attılar, dayanamadı beylik tabancasıyla şehit oldu. Namussuzun biri ‘Ali Tatar mermiye kafa attı’ dedi. Ondan sonra Tatar’a iftira atanlarla bizi bir tutarlar. Neyse ben bir şey demeyim…

Vatanın çıkarlarını Erdoğan’ın kişisel çıkarlarına indirgiyorlar. Allah bilir ama günahkar. Erdoğan size dünyalıktan pay verdi diye imanınızı kurban etmeyin. Kimseye cennet bileti kesmiyor. İftira etmek günahtır. Yazıktır” dedi.

“Siz kimsiniz ya!”

Adalet Kurultayı’nda içki içildiği yönündeki haberlere ilişkin ise “Kimsenin içkisine karışmayız ama burada içki yasak dedik. o bölgede uygun görmedik. Şehitlerin huzuruna yetimin hakkını yiyen oraya giremez. Tecavüzleri savunanlar giremez. Siz kimsiniz ya, Adalet Kurultayı’nı itibarsızlaştıracak! FETÖ’cülerin başına gelenler sizin de başınıza gelecek” dedi.

Erdoğdu konuşmasında “Samimi ülkücüleri uyarıyorum” dedi ve “Erdoğan 5 yıl önce FETÖ’ye ne yaptırıyorsa şimdi ülkücülere yapmak istiyorlar” uyarısında bulundu.

Hüsnü Bozkurt: Önce o bayrağı indir

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ise Ege’deki adaların Yunan işgali altında olduğunu söyleyerek, “Ege’deki adalar Yunan işgali altında. o Adalar neyse Çanakkale, Sinop, Samsun odur. Bu toprakları tek vatan yapan adam Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Erdoğan’a yönelik eleştirilere yer veren Bozkurt, “Bu ülkenin lideriyse önce o adalardaki Yunan bayragını indir. Bu ülke Ege’deki adalarda bölünmüştür. O toprakları veremezsiniz. Onar kayalık bunları hepsi hikaye. Bu topraklar üzerinde yabancı bayraklar dalganırken tek vatan nağmeleri yapmanın anlamı yok. Önce o yunan bayrağını indir. Devlet yönetmek ciddi iştir. Devletsen önce o bayrağı indir” dedi.

“TSK içine bomba konuldu”

Son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’yi hatırlatan Bozkurt, “TSK içine bomba konuldu. bir albay bir günde generalliğe terfi edebilecek. Bomba konuldu, ne zaman patlayacak göreceğiz. Niye yapıyorsunuz bunu bu orduya” dedi.

UĞUR DÜNDAR: FETÖ’nün f’sinin sözcü’ye bulaşmayacağına yürekten inanıyoruz

Uğur Dündar, programın kapanışında cezaevindeki meslektaşlarını selamladı.

Dündar şöyle dedi:

“İyiki varsınız, iyiki size hizmet ediyoruz. İyiki sizin gerçekleri öğreme hakkınız dışında hiç bir gücün önünde eğilip bükülmüyoruz. Buradan cezaevindeki sevgili meslektaşlarımıza sevgilerimizi gönderiyoruz. Uğradıkları haksızlığın ve hukuksuzluğun bir an önce son bulmasını diliyoruz. SÖZCÜ’ye yapılan zulmü kınıyoruz. SÖZCÜ’nün Atatürkçü, yurtsever gazete olduğunu ve FETÖ’nün F’sinin SÖZCÜ’ye bulaşmayacağına yürekten inanıyoruz. sağolun varolun.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica