Siyaset

Skandal RTÜK kararına CHP Kocaeli’den tepki

Skandal RTÜK kararına CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’dan tepki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, RTÜK tarafından jet hızıyla verilen skandal kararlara büyük tepki gösterdi… detaylar haberimizde…

Skandal RTÜK kararına CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay’dan tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, RTÜK tarafından jet hızıyla verilen skandal kararlara büyük tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay şu ifadeleri kullandı:

“Atatürk’e hakaretlerini canlı yayında arsızca sürdürenleri…”

Haber alma özgürlüğü ölçütünü kendilerine yapılan eleştiriler ile belirleyen iktidar maşası RTÜK skandal bir karara imza atmıştır. Kürsü başından verilen emirle jet hızıyla yaptırıma giden RTÜK tarafından FOX TV’ye 3 gün haber yayın yasağı, HALK TV’ye 80 bin TL para cezası ve HALK Arenası programına 5 hafta yayın durdurma yasağı getirilmiştir. Yandaş medyanın küfür dolu yayınları, gazetedeki manşetlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e hakaretlerini canlı yayında arsızca sürdürenleri, toplumu kendi gibi düşünmeyenlere karşı linç girişiminde bulunma çağrılarını sürmanşetten girenleri görmeyen RTÜK tam da birilerinin istediği gibi ‘Ense patlatma’ kurumu haline dönüştürülmüştür.

“Herkesi tek tip düşünceye sokma çabasında olan…”

Grup Başkan vekilimiz Özgür Özel’e karşı devam eden linç girişimi ve susturma çabaları da bundan ibarettir. Herkesi tek tip düşünceye sokma çabasında olan bu haksız baskı ve yıldırma çalışmalarını şiddetle kınıyorum. Böylesi bir dönemde onuruyla gazetecilik mesleğini sürdüren herkesin yanında olduğumuzu, haklarını her daim koruyacağımızı belirtmek istiyorum.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica