Sağlık

Soğuk algınlığında yapılması gerekenler ve nelerden kaçınmalıyız

Soğuk algınlığında yapılması gerekenler ve nelerden kaçınmalıyız Johns Hopkins Üniversitesi kardiyoloji uzmanlarından Dr. Seth Martin, soğuk algınlığında yapılması ve kaçınılması gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi. Soğuk algınlığında yapılması gerekenler ve nelerden kaçınmalıyız detaylar haberimizde…

Soğuk algınlığında yapılması gerekenler ve nelerden kaçınmalıyız

Hava değişimleri ve ısınıp soğuyan havalar soğuk algınlığına davetiye çıkarıyor. Soğuk algınlığı geçirildiği hissedildiği anda hemen ilaca başvuruluyor. Ancak soğuk algınlığını daha rahat atlatmak için kanıtlanmış bazı yöntemlerin olduğunu belirten Johns Hopkins Üniversitesi kardiyoloji uzmanlarından Dr. Seth Martin, soğuk algınlığında yapılması ve kaçınılması gerekenler hakkında önemli bilgiler verdi.

Bol su için…

İster limonlu çay veya sıcak su ister çorba olsun, sıcak sıvılar tüketmek, sıvı kaybını önler ve tıkanıklığı hafifletir. Sıvı kaybına neden olabilen tuzlu yiyecekler, kahve ve şekerli içeceklerden kaçınılmalı.

Tuzlu su ile gargara yapın…

Bir bardak sıcak suya yaklaşık 1 çay kaşığı tuz karıştırıp tuzlu su gargarası yapılmalı. Tuzlu su boğaz ağrısını ve şişkinliğini azaltmaya yardımcı olabilir.

Havayı nemlendirin…

Soğuk hava, sıcak havadan daha az nem tutar. Kuru burun delikleri virüslere daha yatkındır ve eğer kişi zaten hastaysa, kuru hava boğaz ağrısını kötüleştirebilir. Hava nemlendirici bir ürün kullanılabilir. Eğer yoksa özellikle ısı kaynağının yakınına, derin olmayan bir kase su da bırakılabilir. Su buharlaştıkça, odayı yavaş yavaş nemlendirecektir.

Dinlenin…

Dinlenmek, vücudun bağışıklık sisteminin gücünü yeniden toplama zamanıdır. Bunu yapmanın en iyi yolu da dinlenme ve uykudur. Geceleri 8 ila 10 saat arasında uyunduğundan emin olunmalı. Bu aynı zamanda, iki ila üç gün boyunca yorucu egzersizlere mola vermek için mükemmel bir şanstır.

Kaçınılması gerekenler…

Antibiyotikler…

Virüsleri değil, bakteriyel enfeksiyonları tedavi etmek için tasarlanmıştır.

C vitamini…

Soğuk algınlığının ilk belirtisinde, birçok kişi C vitaminine yönelir. Ancak C vitamininin, soğuk algınlığı virüsü üzerinde bir etkisi olduğuna dair çok az kanıt var. Bazı araştırmalar düzenli C vitamini alımının soğuk algınlığı belirtilerinin süresini azaltmaya yardımcı olabileceğini ileri sürse de soğuk algınlığı belirtileri görüldükten sonra alındığında herhangi bir etki yaratmaz.

Tütün mamulleri…

Tütün mamulleri kullanmak ve dumanına maruz kalmak burnu, boğazı ve akciğerleri daha da tahriş edebilir.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica