Genel

‘Son Yolculuk’ belgeselinin İzmit sahneleri tamamlandı

‘Son Yolculuk’ belgeselinin İzmit sahneleri tamamlandı … Naaşın İzmit’e getirilmesi ve buradan Ankara’ya naklini konu alan belgesel İzmit Atatürk Heykeli önündeki çekimlerle bitirildi. detaylar haberimizde…

‘Son Yolculuk’ belgeselinin İzmit sahneleri tamamlandı

Atatürk’ün naaşının İstanbul’dan İzmit’e getirilişi ve Ankara’ya götürülüşünü anlatan belgesel yapım “Son Yolculuk”un final çekimleri yapıldı.

Çekimlerde sona doğru

Ufuk BAGAN (Hür Kocaeli) İzmit- Yapımcılığını Levent Akçay’ın yaptığı; yönetmenliklerini Bertuğ İlerici ve Onur Azad Yılmaz’ın üstlendiği “Son Yolculuk” belgeseli; İzmit’teki final sahnesinin çekimiyle tamamlandı.

Atatürk’ün ölümü sonrası Dolmabahçe’den Ankara Anıtkabir’e taşınması sırasında, naaşın İzmit’e getirilmesi ve buradan Ankara’ya naklini konu alan belgesel İzmit Atatürk Heykeli önündeki çekimlerle bitirildi.

Çekimlerde sona doğru…

Gülcan Yaşar’ın sunumuyla çekilen 50 dakikalık “Son Yolculuk” belgeselinde o günlere tanıklık eden; 85 yaşındaki Aynur Özal ile ÇEKÜL Vakfı Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah’ın yanı sıra gönüllü İzmitliler de rol aldı.

Naaşın İzmit’e getirildiği gün Atatürk’e bir şiir okuyan Nusret adındaki bir çocuğun da canlandırıldığı dizinin montaj çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacaklarını söyleyen yapımcı Levent Akçay; tüm televizyon kanallarına kapılarının açık olduğunu ifade etti.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica