Siyaset

Songül Kaya’nın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

Songül Kaya’nın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Songül Kaya’nın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı detaylar haberimizde…

Songül Kaya’nın 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

“Mustafa kemal Atatürk’ ün önderliğinde Kadınlarımız seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir”

“Aileyi kuran, ayakta tutan kadındır. Ailelerin ve bireylerin birlikte paylaştıkları toplum yaşamını şekillendiren de kadındır. Kadınlar, içerisinde bulundukları toplumun aynasıdır. 84 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinde kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkı tüm dünyada kutlanmaya başlanarak 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olarak adlandırılmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde alınan bu karar ile günümüzde kadınlarımız toplumun her alanında söz sahibi olmuş, seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir.

“Cepheye, kağnı arabalarını sürerek aş götüren yine kadınlardı”

Görüyoruz ki 84 yıl öncesinin gerici zihniyetleri insanların eşit olduğu algısını yıkmaya çalışarak kadını sınıflandırma çabası içerisindedir. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Sakarya’da ve nice meydanda bu ülkenin bağımsızlığı için top tüfek taşıyanlar kadınlardı. Cepheye kendi ağırlıklarının onlarca katında kağnı arabalarını sürerek aş götüren yine kadınlardı. Türkiye Cumhuriyeti, kadınların ve erkeklerin cefasıyla, kanıyla, alın teriyle kuruldu. Kadın erkek eşitliğini 100 metrelik koşu sonuçlarına bağlayanların gösteri amaçlı binip de üstünde duramadıkları atları; kahraman kadınlarımız korkusuzca cephelerde düşman üstüne sürmüş, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu için mücadele vermiştir.

“Kırmızıçizgilerimiz ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerin peşinde sürüklenerek turunculara dönmemiştir”

O günden bugüne kadar Cumhuriyet kadınlarımız kanlarını akıtarak çektikleri kırmızıçizgiler ile ne kendi haklarından, ne milletin bağımsızlığında ödün vermiştir. Bu kırmızıçizgilerimiz ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlerin peşinde sürüklenerek turunculara dönmemiştir. Dönmesine de müsaade asla etmeyeceğiz. Ülkemizin bağımsızlık ve egemenlik kazanımında fiziksel güç ve kuvvetinin üstüne çıkarak mücadele eden, bugün aynı mücadeleyi gerici zihniyetlere karşı ayaklarını yere sapa sağlam basarak veren tüm Cumhuriyetçi kadınlarımızın Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlarım.”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica