Genel

Soyağacı sorgulama sayfası yeniden açıldı

Soyağacı sorgulama sayfası yeniden açıldı E-Devlet üzerinden Aşırı yoğunluk nedeniyle durdurulan soyağacı sorgulama sayfası tekrar kullanıma açıldı. Soyağacı sorgulama sayfası yeniden açıldı detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Soyağacı sorgulama sayfası yeniden açıldı

Geçtiğimiz günlerde aşırı yoğunluk nedeniyle durdurulan E-Devlet Alt-Üst Soy bilgisi soyağacı sorgulama sayfası tekrar kullanıma açıldı.

Sistem kilitlenmişti

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün soyağacı sorgulama sistemini e-devlet üzerinden vatandaşların hizmetine açma kararından sonra sistem kilitlenmişti.

Dün yayınladığımız haberimizde şöyle demiştik:

Soyağacı sorgulama e-devlet üzerinden yeniden hizmete girecek

“Yoğunluktan dolayı kaldırılan alt-üst soy sorgulama ekranı tekrar açılıyor”

Geçtiğimiz hafta e-Devlet üzerinden hizmete sunulan ve yoğunluktan dolayı kaldırılan alt-üst soy sorgulama ekranı tekrar açılıyor. Vatandaşların aşırı giriş yapmasıyla askıya alınan soyağacı hizmeti en geç bir hafta içinde yeniden devreye girecek.

“Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattı”

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemdeki sorunun giderilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattı.

“Sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulama yapılabilir konusundaki çalışma sürüyor”

Genel müdürlükten bir yetkili “Sistemin kapasitesinin yükseltilmesi söz konusu. Şu anda test çalışması yapıyoruz. ‘Sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulama yapılabilir’ konusundaki çalışma sürüyor. En geç bir hafta içinde vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulaması yapabilecek. Ancak günlük kota olacak. Kullanıcılardan ricamız, sakin olmaları” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica