Genel

Sözcü Gazetesi yöneticilerine 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Sözcü Gazetesi yöneticilerine 15 yıla kadar hapis cezasıistendi Aralarında Sözcü yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru‘nun dabulunduğu 5 kişi hakkında ‘FETÖ’ suçlamasıyla hazırlanan iddianamede 15 yılahapis cezası istendi. Sözcü Gazetesi yöneticilerine 15 yıla kadar hapis cezasıistendi detaylar haberimizde…

Sözcü Gazetesi yöneticilerine 15 yıla kadar hapis cezası istendi

Suçları; “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmasonucunda, Sözcü yazarları Emin Çölaşan, Necati Doğru ve gazetenin Genel YayınYönetmeni Metin Yılmaz‘ın da aralarında bulunduğu aralarında bulunduğu 5 kişihakkında, “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek”iddiasıyla 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

15 yıla kadar hapis cezası istemi…

Soruşturma tamamlandı…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları SoruşturmaBürosu’nca Sözcü gazetesinin yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru ilegazetenin Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, İnternet Haber Koordinatörü YücelArı ve İnternet Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin hakkında yürütülensoruşturma tamamlandı.

61 sayfalık iddianame…

Savcılık tarafından hazırlanan 61 sayfalık iddianamede, 5 kişinin ‘FETÖ silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme’ suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İlk duruşma 18 Ocak 2019’da…

İddianame, başsavcılıkça onaylanmasının ardındangönderildiği İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nce de kabul edildi. Mahkemeheyeti, ilk duruşmanın 18 Ocak 2019’da yapılmasına karar verdi.

Uğur Dündar ve Saygı Öztürk‘ün de aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında ise takipsizlik verildi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica