Siyaset

Sözcü ve Cumhuriyete uygulanan keyfi yasak Mecliste

Sözcü ve Cumhuriyete uygulanan keyfi yasak Mecliste CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş “Havuz medyasının kolu olan Turkuvaz mağazalarında SÖZCÜ ve Cumhuriyet sattırılmıyor. Bu uygulama keyfi ve yasadışıdır.” dedi. Sözcü ve Cumhuriyete uygulanan keyfi yasak Mecliste detaylar haberimizde…

Sözcü ve Cumhuriyete uygulanan keyfi yasak Mecliste

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Turkuvaz adlı mağazalarda muhalif gazetelerin sattırılmamasını “Halkın haber alma hakkı engelleniyor” diyerek eleştirdi.

KESK Haber Sen üyesi olan ve TRT’de çalışan bir kişinin işten atılması, on iki kişi hakkında ise sosyal medya paylaşımlarının gerekçe gösterilerek soruşturma açılmasının protesto edildiği basın açıklamasına katılan Yarkadaş, “Hayatın her alanında baskılar artıyor” dedi.

Muhalif Medyaya engel

Basın toplantısının ardından bir radyo programına katılan CHP’li Yarkadaş, “İktidarın besleyip büyüttüğü Turkuvaz Mağazaları, muhalif kimliğiyle tanınan Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerini vitrinine koymuyor ve satışını yaptırmıyor. Bu da baskının başka bir biçimidir” ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım’a sordu

Sabah Gazetesi ve ATV’nin de sahibi olan Turkuvaz Medya’ya ait mağazalardaki bu durumu Başbakan Binali Yıldırım’a yazılı bir önergeyle sorduğunu kaydeden Yarkadaş, “Binali Bey, sorularımıza cevap vermeli ve Rekabet Kanunu’na aykırı işlemler yapan bu şirket hakkında soruşturma başlatılmalıdır” dedi.

Geçmişi hatırlattı

Kaynak Holding’e ait olan ve el konulduktan sonra Turkuaz Kitap adını alan mağazaların daha önce FETÖ’ye ait olduğunu belirten Yarkadaş, “FETÖ döneminde de SÖZCÜ ve Cumhuriyet sattırılmıyordu. Şimdi de sattırılmıyor. Arada bir fark görebiliyor musunuz?” tepkisini gösterdi.

“OHAL’de anayasa ihlali olağanlaştı”

OHAL’in tekrar tekrar uzamasıyla bitlikte Türkiye’nin yeni maceralara sürüklendiğini hatırlatan Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“OHAL kılıfıyla hukuku ve anayasayı ters yüz eden AKP ve onun kurumları, halkın haber alma hakkını da elinden almaya çalışıyor. Anayasal güvence altına alınan, ‘haber verme – haber alma hakkı’ yasaklarla gasp ediliyor. İktidara, oluşturduğu medya karteli ve havuzun hacmi yetmemiş olacak ki, küçük bütçelerle büyük işler yapan gazeteleri halkın gözünden kaçırmaya çalışıyor. Biz o grubun neden böyle bir karar aldığını çok iyi biliyoruz. Kimin talimatıyla bu kararın alındığının da farkındayız. Konuyu tarihe not etmek, bir utanç vesikasını tarihin hafızasına kaydetmek için TBMM’ye taşıdım.

Engelleme ve Mali kıskac

Bu engelleme ve mali kıskac karşısında Rekabet Kurulu’nu göreve çağırmayan hükümet suç işlemektedir. Herkes istediği malı satmakta serbesttir. Uçaklarda olduğu gibi, bu uygulama da basın özgürlüğüne vurulan darbelerden biridir. İstiyorlar ki kimse muhalif bir ses duymasın, muhalif bir haber okumasın… Bu içine düştükleri korku ve panik halinin bir göstergesidir. Sözcü ve Cumhuriyet’i FETÖ torbasına atmaya çalıştılar olmadı. Şimdi ise satışını yaptırmayarak mali kıskaca almak istiyorlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar Sözcü de susmaz Cumhuriyet de…”

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica