Siyaset

SP Lideri; O adamları 10 sene bağrınızda siz beslediniz

SP Lideri; O adamları 10 sene bağrınızda siz beslediniz, şimdi içinizdeki FETÖ’cüler dururken dışarda arıyorsunuz. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, parti yöneticisi Mustafa Yaman’ın, FETÖ soruşturmasında tutuklanması eleştirdi. Yaman’ın “FETÖ” ile ilgili olmadığını söyleyen Karamollaoğlu, “Şunu unutmayın, o adamları 10 sene bağrınızda siz beslediniz” diye konuştu. SP Lideri; O adamları 10 sene bağrınızda siz beslediniz, diyerek iktidara çok sert çıktı.

SP Lideri; O adamları 10 sene bağrınızda siz beslediniz

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, SP İstanbul Yöneticisi Mustafa Yaman’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, “Bu hadiselerle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığı kesin olan bir arkadaşımızı bazı bahanelerle tutuklamak hakikaten adaleti katletmektir” dedi.

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Karamollaoğlu, FETÖ soruşturmasında tutuklanan SP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yaman’ın serbest bırakılmasını istedi.

‘Yanlış yapıyorsunuz’

Tutuklama kararını “akla ziyan” olarak nitelendiren Karamollaoğlu, “Herkes biliyor ki devlette, AKP’de bu işin içinde var” diye konuştu. Karamollaoğlu, haberimizde şunları söyledi:

“Bu hadiselerle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin olmadığı kesin olan bir arkadaşımızı bazı bahanelerle tutuklamak hakikaten adaleti katletmektir. Şunu unutmayın, o adamları 10 sene bağrınızda siz beslediniz. Bu devletin sinir uçlarına girene kadar, nüfuz etmelerini siz sağladınız. Bunlardan referans almadan kimse ne askeri okullara girebildi ne de bir makama gelebildi. Ha bunu fark ettiniz o zaman dönüp bir de teşekkür etmeniz icap ederken şimdi bizim arkadaşları tutuklama yoluna gidiyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz, vebale giriyorsunuz.”

‘DEVLETİ, 28 şubat’ı aratacak bir noktaya götürmeyin’

28 Şubat döneminde hiçbir arkadaşlarının gece yarısı gözaltına alınmadığını belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

“Şimdi siz 28 Şubat’ı aratacak bir noktaya götürürseniz devleti, kaç tane 15 Temmuz’u kutlarsanız kutlayın hiçbir fayda vermez. Siz söylemiyor musunuz? ‘At izi it izine karıştı’ diye. Siz demediniz mi? ‘Bu teşkilatı yeni anladık.’ ‘Altı ibadet, ortası ticaret tepesi ihanet’ diye. Ama siz muamelenizde ibadet edenle ihanet edeni aynı kefeye koyuyorsunuz. Yapmayın yazıktır günahtır. Tamamen masum insanları gözaltına, ardından da tutuklamaya başlarsanız bunun sonu gelmez siz de zarar görürsünüz, devlet de zarar görür, ülke de zarar görür. Acilen kim yetkiliyse, adalet mekanizmasının artık yetkili olmadığı herkes tarafından biliniyor.”

’15 Temmuz’dan Ders çıkarılmalı’

15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasının gelecek adına umut verdiğini dile getiren Temel Karamollaoğlu şunları kaydetti: “15 Temmuz, bütün ihanet şebekelerine rağmen, bu milletin sahip olduğu iman ateşinin hiçbir zaman söndürülemeyeceğini göstermiştir. Ancak bu umudu zinde ve sürekli tutmak, marşlarla, sloganlarla, kutlamalarla değil, 15 Temmuz’dan ders çıkarmakla mümkün olacaktır” dedi.

Darbe girişimine katılanlardan hesap sorulacağını vurgulayan Karamollaoğlu, “Ancak bu süreçte asıl önemli olan; Türkiye’de, bir daha bırakın darbe yapmayı, hiç kimsenin darbeyi aklından bile geçiremeyeceği köklü hukuki, siyasi ve kurumsal dönüşümleri gerçekleştirmek olmalıdır” şeklinde konuştu.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica