Sağlık

Spermi etkileyerek gebelik şansını artıran 8 mucize gıda

Spermi etkileyerek gebelik şansını artıran 8 mucize gıda… Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, sperm sayısını artırdığı kanıtlanan bu mucize gıdalar hakkında bilgiler verdi. detaylar haberimizde…

Spermi etkileyerek gebelik şansını artıran 8 mucize gıda

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, sperm sayısını artırdığı kanıtlanan bu mucize gıdalar hakkında bilgiler verdi.Düşük sperm sayısı sıklıkla çinko ve bazı vitaminlerin eksik alınmasıyla bağlantılıdır. Yani, menüdeki bazı gıdaları değiştirerek, eşinizin sperm sayısını artırabilirsiniz.

“Sperm üretimi için midye”

Midye en zengin çinko kaynaklarındandır. Çinko sperm üretiminde önemli bir yere sahiptir. Günde 15 mg çinko yeterli olmaktadır. Ayrıca kabak çekirdeği ve ahtapot da zengin çinko kaynağıdır.

“Antioksidan siyah çikolata”

Siyah çikolata sperm ve semen hacmini iki katına çıkartabilen bir amino asit içerir. Aynı zamanda antioksidandır. Antioksidanlar toksin ve hava kirliliğiyle bağlantılı erkek kısırlığından sorumlu serbest radikallere karşı güçlü bir silahtır.

“Sperm hareketi için sarımsak”

Sarımsak mükemmel şekilde bebek şansınızı artırır. İki sihirli element içerir; Allicin ve Selenyum.
Bunlar cinsel organa gelen kan akımını artırarak sperm hasarını önlerler ve antioksidan özellikleri dolayısıyla sperm hareketini artırırlar. Günde 1 ya da 2 diş tüketilmesi yeterli olacaktır.

“Libido artırıcı muz”

Muz, libidoyu artırır ve içerdiği bromelain adı verilen enzim sayesinde seks hormonlarını düzenler. Ayrıca vücudun sperm üretme kabiliyetini artıracak C, A ve B1 vitamini içerir.

“A vitamini için Brokoli”

A vitamini eksikliği düşük üreme kapasitesiyle bağlantılıdır. A vitamini eksikliği spermleri ağır kanlı ve miskin yapar. Kırmızı biber, ıspanak ve kayısı da A vitamini içerir.

“Hacim içim kuşkonmaz”

Serbest radikallere karşı diğer bir silahımız kuşkonmazdır. Bol miktarda C vitamini içerir, semen volümünü ve Öne çıkan görseli kaldırsperm hareketlerini artırır.

“Sperm sayısı için ceviz”

Omega 3 yağ asitleri hem sperm sayısını hem de genital bölgeye gelen kan akımını artırır. Ceviz mükemmel bir omega 3 kaynağıdır. Hem ara öğün hem de gıdalarla alınabilir.

“Testosteron için ginseng”

Ginseng hem afrodizyaktır hem de genital bölgeye gelen kan akımını artırır. Erektil (sertleşme) sorunlarını da gidermekte faydalıdır. Çayla ya da kurutulmuş olarak tüketilebilir. Op. Dr. Betül Görgen, öncelikle eşinizin yeterince egzersiz yaptığından emin olmanızı istiyor. Çünkü araştırmalar, aşırı kilolu ya da obez erkeklerin kilo verdikten sonra sperm sayılarının artığını gösteriyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica