Siyaset

Suikast girişimi vede tertiplerinden korkumuz olmaz

Suikast girişimi vede tertiplerinden korkumuz olmaz İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un gündeme getirdiği suikast girişimi iddialarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Akşener: Ecel, ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır. Suikast girişimi vede tertiplerinden korkumuz olmaz detaylar haberimizin içinde yer almaktadır…

Suikast girişimi vede tertiplerinden korkumuz olmaz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, öncesinde Madenci Anıtında parti otobüsünden halka seslendi. Partililere seslenen Akşener, “Zonguldak kararını vermiş. Zonguldaklı bir şeylere karar verirse Türkiye o şeye karar verir, bilirim. Zamanında Karaoğlan’a karar vermiştiniz, başbakan olmuştu. Bugün ‘Meral Akşener Cumhurbaşkanı’ diyorsunuz. Eminim ki Türkiye de aynı kararı verecek” dedi.

“İnanmış insanların bu manada bir korkusu olmaz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, suikast iddiasına ilişkin “Ecel, ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır. İnanmış insanların bu manada bir korkusu olmaz” açıklamasında bulundu. İyi Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, “Türk siyasetinin önünü açan, demokrasinin, hukukun, adaletin yılmaz savunucusu bir yeni partinin liderine suikast girişimi olacağı bilgilerini almış bulunuyoruz” iddiasında bulunmuştu.

Akşener, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 24 Haziran seçimlerinde “aday olmayacağım” açıklamasına ilişkin ise yorum yapmadı.

Akşener’in konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde;

“CHP Genel Başkanına ve 15 değerli milletvekili kardeşimize teşekkür ediyorum”

“Yargıtay’dan resmi yazı gitti Yüksek Seçim Kurulu’na. İYİ Parti bütün teşkilatlarını kurmuş, kongrelerini yapmış, seçime girebilir resmi yazısı gitti. Sonra YSK toplandı. 5’i hayır, 5’i evet karar verdiler. Birisi yok. Burada huzurunuzda CHP Genel Başkanına ve 15 değerli milletvekili kardeşimize teşekkür ediyorum. Onlara Güneş Motel iftirasında bulunanların hepsine aynısıyla, misliyle iftiralarını iade ediyorum. Çünkü bu kardeşlerimiz 15 demokrasiye yol açan, İYİ Parti’nin abidik gubidikle seçime girmesini engellemeye kalkışan AKP Genel Başkanı ve yöneticilerinin tuzağını, yargıya müdahalesini boşa çıkartarak bir fedakârlıkta bulundular ve her birini, belki bizi tarih yazmayacak ama onları yazacak.”

“Onların saçının teline zarar gelirse o uzatılan parmakları kırmazsam Meral değilim”

“Türkiye’de demokrasinin önünü açan kahramanlar olarak yazacak. Kendilerine Zonguldak’tan en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Artık benim için her biri kardeşimidir. Onların saçının teline zarar gelirse o uzatılan parmakları kırmazsam Meral değilim. Önce hakaret edenler aynaya bakacaklar. Sabah başka yalan, akşam başka yalan, gece başka yalan söyleyenler dürüstlüğü, hakkaniyeti ve demokrasiye olan inancı anlayamazlar.”

“Zonguldaklının eğer aday göstermek için imzası yoksa ben de yokum”

“Bugün biz grup kurmuş durumdayız. Ama o grup kurulmasında yardımı olan arkadaşlarımızın imzasıyla aday gösterilmek istemiyorum. Çünkü benim sözüm var. 100 bin imza ile aday olacağım. Sayın Erdoğan size sesleniyorum. Biz haram ve helalin ne olduğunu bilenlerdeniz. Dolayısıyla vatandaşın, aziz milletimizin, Zonguldaklının eğer aday göstermek için imzası yoksa ben de yokum.”

Suikast girişimi vede tertiplerinden korkumuz olmaz

“Biz kul hakkı yemeyeceğiz”

“Bu zamana kadar sağ elle mi sol elle mi yemek yenir diye tartışmalarıyla Türkiye meşgul edilirken hangi el ile haram yenir konusunda bir alimin, bir ilahiyat fakültesi profesörünün fetva verdiğini, görüş bildirdiğini gördünüz mü? İşte en önemlisi kul hakkıdır. Biz kul hakkı yemeyeceğiz. Onun için 15 arkadaşımızın imzasıyla, grup kararıyla Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağım. Sizlerin imzasıyla, desteğiyle ben Cumhurbaşkanlığına aday olacağım. Buradan ağalara sesleniyorum. Hodri meydan var mı artıran. Hadi düşün milletin kantarına tarttırın kendinizi ve görün cürmünüzü. Oturduğunuz yerden konuşmak çok kolay.”

“YSK’ya havale edersen abidik gubidiği oraya oturacağım…”

“İnsanları da, sizi de bizi de yordu. Diyorum ki seçime gidiyoruz abidik gubidik işlerinden vazgeç. Yapmaya kalkışırsan ben engellerim. Gücün yetmez. İşte ortada. Sonuç itibarıyla efendilikle, nasıl ki adalet devletin esasıysa adalete uy. Sandıkta abidik gubidik yapma. Yaparsan zaten engelleyeceğim. YSK’ya havale edersen abidik gubidiği oraya oturacağım, jiletle kazıyamazsınız. Hadi bakalım o zaman ne yapacaksın? Sonuç itibarıyla yoruldun. Eşin Hanımefendi özledi kardeşim seni. Git evinde dinlen, torununla ilgilen, bir ferahla ve Hazreti Adem kıssasını yeniden oku.”

“Haram lokmayı yediğinde hem edep hem haya duygun ortadan kalkar”

“Bilenler vardır. Yasak elma meselesini… Orada söylenen esasında haram lokmadır. Haram lokmayı yediğinde hem edep hem haya duygun ortadan kalkar. Otur evinde iyi yaptıkların için teşekkür edelim. Ama yordun, gere gere bitirdin. Un ufak ettin. Senden mi benden mi derken herkesi karşı karşıya getirdin. Damatla kayınpederi karşı karşıya getirdin. Aileleri FETÖ’cü AKP’li diye böldün ve zengin FETÖ’cüleri kaçırdın fakir FETÖ’cü diye istinat ettikleriniz, çaycıyı çorbacıyı attın içeri ve büyük adaletsizliğe imza attın.”

“Ecel, ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır”

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok’un gündeme getirdiği suikast girişimi iddialarıyla ilgili haberlerle ilgili soruyu da yanıtlayan Akşener, “Ecel, ne bir nefes evvel ne bir nefes sonradır. İnanmış insanların bu manada bir korkusu olmaz. Kimi zaman bu tür şeyler söylenir. Esasında geriye çektirmek amacını taşır. Yani korku önemli bir duygu ve hepimizde var olan bir duygu. Bende de var elbette. Fakat bir süre sonra yaşlarımızdan tecrübemizden dolayıdır, geriye gidebiliyor. Ben mesela genç için daha çok korkarım. Yaşayacak çok zamanı var. Türkiye’de ağırlıklı korkutmak üzerine şu sıra… Onun için onun karşısında korkmayacaksınız” dedi.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica