Genel

Süleyman Soylu PKK’ya hizmet ediyor ve kullanılıyor

Süleyman Soylu PKK’ya hizmet ediyor ve kullanılıyor Kılıçdaroğlu; “Süleyman Soylu bunu kendisi mi söyledi yoksa Soylu’ya birileri mi söyletti? Birileri Soylu’ya söylettiyse, bu bir kaos planının Türkiye’de bir iç çatışma planının ilk adımıdır” dedi. Süleyman Soylu PKK’ya hizmet ediyor ve kullanılıyor detaylar haberimizde…

Süleyman Soylu PKK’ya hizmet ediyor ve kullanılıyor

“Bu söylem PKK’ya hizmet söylemidir”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çok sert sözlerle yüklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu söylem PKK’ya hizmet söylemidir. 35 yıldır PKK’nın ayrıştıramadığı, bölemediği bir toplumu Soylu bölmek, ayrıştırmak istiyor. Açıkça Soylu, PKK’ya hizmet ediyor. Soylu kullanılıyor” dedi.

Kılıçdaroğlu dan sert açıklama…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’lilerin şehit cenazelerinde protokole alınmaması yönünde talimat verdiğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik çok sert bir açıklamada bulundu.

“Soylu bölmek, ayrıştırmak istiyor”

Kılıçdaroğlu, Bakan Soylu’nun “Valilere talimat verdim. CHP’lileri şehit cenazelerinde protokole almayacaklar” şeklindeki açıklamasına ilişkin olarak “35 yıldır PKK’nın ayrıştıramadığı, bölemediği bir toplumu Soylu bölmek, ayrıştırmak istiyor. Açıkça Soylu, PKK’ya hizmet ediyor. Soylu kullanılıyor” ifadelerini kullandı.

“Soylu’nun çağrısı için ne düşünüyorsunuz?”

Cumhuriyet‘ten İklim Öngel’in haberine göre, 24 Haziran seçimlerinin ardından kendisini izleyen gazetecileri makamında kabul eden Kılıçdaroğlu’na “Soylu’nun çağrısı için ne düşünüyorsunuz?” sorusu yöneltildi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuya ilişkin olarak şu sözleri sarf etti:

“Türkiye’de bir iç çatışma planının ilk adımıdır”

“Soylu’yu çok ciddiye almıyoruz, ciddiye alınacak bir Bakan değil zaten. Güvenliği sağlaması gereken bir Bakanın kışkırtıcılık yapması başlı başına bir felaket… Asıl üzerinde durulması gereken nokta o. İki; Süleyman Soylu bunu kendisi mi söyledi yoksa Soylu’ya birileri mi söyletti? Birileri Soylu’ya söylettiyse, bu bir kaos planının Türkiye’de bir iç çatışma planının ilk adımıdır. Bu hem FETÖ’ye hem PKK’ya yarar. Bu söylem PKK’ya hizmet söylemidir. 35 yıldır PKK’nın ayrıştıramadığı, bölemediği bir toplumu Soylu bölmek, ayrıştırmak istiyor. Açıkça Soylu, PKK’ya hizmet ediyor. Soylu kullanılıyor. Geçmiş siyasal birikimine bakınca kullanılmaya müsait bir kişi. Çıkar peşinde koşan bir isim. Bu söylemle kendisine yeni bir alan açabilir mi arayışında olan bir isim. Dolayısıyla Soylu’nun değil ama Soylu’ya bu cümleleri kurdurtan kimdir, asıl onun üzerinde durmak gerekiyor.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica