Kültür-Sanat-Tarih-Turizm

Sürdürülebilir Yaşam Gölcük’te Festivale Dönüşüyor

Sürdürülebilir Yaşam Gölcük’te Festivale Dönüşüyor

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları başlıklarında alanında uzman konuklarla söyleşiler, paneller, atölye çalışmaları ve çocuklara yönelik oyun etkinliklerinin yer alacağı sürdürülebilir Yaşam Festivali, 18-19 Haziran günleri arasında Gölcük Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda düzenlenecek

Gölcük Belediyesi, Sumoteks Tekstil, Corelink Tekstil, Genç Liderler ve Girişimciler Derneği JCI Avrasya ve JCI Kocaeli şubeleri işbirliğinde düzenlenecek olan Sürdürülebilir Yaşam Festivali; 18 Haziran Cumartesi günü saat 11.00’da Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda başlayacak. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan festival, 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde iki gün sürecek. Festival; sorumlu üretim ve tüketim, iklim değişikliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık, sağlıklı ve kaliteli yaşam, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar ana başlıkları altında düzenlenecek.

FESTİVALE KATILANLARI BEKLEYEN HEDİYELER

Festivale gelen ve eski kıyafetlerini getiren herkese bir giyim firmasından yüzde 10 hediye çeki, tüm katılımcılara 1 yıllık internet ve mobil güvenlik paketi hediye edilecek. Söyleşi oturumlarına katılan dinleyiciler salonlardaki karekodlar aracılığı ile kayıt olduklarında; çekilişle 10 kişiye 150 TL’lik alışveriş çeki, 7 kişiye 1 kur İngilizce kursu, toplamda 25 kişiye diş temizliği, ücretsiz cilt bakımı, mini check up gibi hediyeleri kazanma şansı elde edebilecek. Atölye çalışmaları katılımcıları arasında yapılacak çekilişle ise 10 çocuğa sıfır atık oyunu, 10 kişiye sürdürülebilir yaşam seti hediye edilecek. Çekilişler etkinlik sonrası @surdurulebiliryasamfest instagram hesabından gerçekleştirilecek.

ÇOCUK TİYATROSU OYUNLAR VE İKRAMLARLA DOLU FESTİVAL

Festival alanında iki gün boyunca Palyaço ve Atıkcan maskotu çocuklarla neşeli oyunlar oynayacak, pamuk şeker ve pop corn aracı çocuklar için alanda ücretsiz dağıtım için yer alacak. Cumartesi günü 13.00-13.40 arası park alanında yer alan amfi tiyatroda ekosistem, doğayı koruma ve sıfır atık bilinci konusunda mesajlar veren Ormandaki Afacanlar çocuk oyunu yer alacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM BİLİNCİ OLUŞTURULACAK

Kazıklı Kervansarayı Kültür Yapısı’nda düzenlenecek festivalde; 27 konuşmacının katılımı ile 7 söyleşi, fuaye alanında sergiler, açık alanda çocuklar için oyunlar, tiyatro gösterisi, yarışmalar ve farklı paydaşların katılımı ile 13 farklı atölye çalışması yapılacak. Festivalde 19 Haziran Pazar günü saat 12.00-12.45’te Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadağ ise, “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” konulu seminer ile katılımcıları bilgilendirecek.

BİRBİRİNDEN GÜZEL UYGULAMALI ÖĞRETİCİ ATÖLYELER

Festival alanında; Bokashi kompost, t-shirt’ten çanta yapımı, çocuklar için atık malzemeden yaratıcılık atölyesi, meşe tüpleme, doğru sözlük, geri dönüşüm, kâğıt kıvırma sanatı, metal mini heykel yapımı ve çocuklar için organize edilen iklim farkındalık, dünyanın geleceği, harçlık oyunları gibi çok sayıda öğretici atölye çalışması ile hem çocuklar hem de yetişkin katılımcılar faydalı bilgiler öğrenecek.

STK’LAR STANTLARDA FAALİYETLERİNİ TANITACAK

Toplamda 92 gönüllü, 26 farklı paydaş kurumun destek vereceği festivalde, kurum ve STK’lar açacakları stantlar ile katılımcıları bilgilendirecekler. Stant alanında TEMA, Çöpüne Sahip Çık Vakfı, AÇEV, Gölvist Hayvan Hakları Derneği, JCI Avrasya ve JCI Kocaeli şubeleri, Habitat Derneği, Dönüşüm Elçileri, Kocaeli Sağırlar Spor Kulübü Derneği, Minevra BHR, Ceviz Otizm, İyilik Çarşısı, Good4Trust, Can Dostlar Derneği, faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapacak.

TOPLUM GÖNÜLLÜLÜĞÜ VE SİVİL TOPLU BİLİNCİNİ YÜKSELTİLECEK

Sürdürülebilir Yaşam Festivali ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İklim Krizi ana temaları ile 10 farklı sürdürülebilir kalkınma amacı başlığında bilgiye erişim sağlamak, Bölgede faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, kamu ve özel kurumlarla, bir araya gelerek sürdürülebilir projeler için ekosistem oluşturmak, toplum gönüllülüğü ve sivil toplum bilincini yükseltmek amaçlanıyor. Festival programı ile ilgili bilgilendirmeler ise www.surdurulebiliryasamfest.com internet sayfasından yapılacak.

Daha Fazla Göster
Başa dön tuşu
Yandex.Metrica